Ana SayfaGündemKamuya 90 Bin Personel Müjdesi!

Kamuya 90 Bin Personel Müjdesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstihdam seferberliği devam ederken yeni alınan bir karar sonrasında kamuya 90 bin personel alımı yapılacağı ifade edildi. 

Ekonomik verilerin tekrar yükseltilmesi için ilk olarak istihdam verilerinin yükseltilmesi gerektiğine yönelik açıklamalar yapılmıştı. İşsizlik oranlarının düşürülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından milli istihdam seferberliği başlatılmıştı. Bunun ardından özel sektör çağrıya hızlı bir şekilde yanıt verdiğinden dolayı istihdam oranları hızlı bir şekilde artmaya başladı. Özel sektörün yanı sıra kamu sektörü de işe alımlar gerçekleştirerek pek çok kişiyi işe almıştı. Sonrasında kamu sektörü yeni bir adım daha atmaya karar verdi. İstihdam seferberliğine katkı sağlamak için 90 bin yeni personelin kamuya alınması için adım atılmasına karar verildi. 

Yapılan düzenlemelerin ardından en çok alımın Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacağı belirtildi. Bunun ardından 24 bin personel alınacağı müjdesi verilmişti. Milli Savunma Bakanlığının yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı da yeni alımlar yapmaya karar verdi. Öğretmen adaylarının büyük bir heyecanla beklediği atamaların ilerleyen günlerde yapılacağı ve Bakanlık tarafından bu konuda hazırlıkların başlatıldığı ifade edildi. Engelli öğretmenlerinde istihdam edilmesine karar verildi. PTT tarafından Türkiye genelinde istihdam edilmek amacı ile toplam 1750 personel alınacak. 

Sosyal Güvenlik Kurumu kendi bünyesinde istihdam etmek amacıyla müfettiş yardımcısı alacağını açıkladı. Sayının 50 olduğu belirlendi. Sınavların Temmuz ayında yapılması bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu konu hakkında adım atarken 415 adet imam hatip mezunu alacağını açıkladı. Kamuya alınacak 90 bin personel şimdiden büyük heyecan yarattı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
67TakipçilerTakip Et
2,215TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.

Lansman Ne Demek? Lansman Fiyat Avantajlı Mıdır?

Lansman Fransızca kökenlidir. Anlamı, tanıtım, ortaya çıkarma ya da tanıtma olarak bilinmektedir. Karşımıza genel olarak haberlerde ve televizyon reklamlarında çıkan lansmanla, piyasaya yeni çıkan bir ürünün satışa çıkmasında ya da bu ürünün tanıtımının yapılmasında sık sık karşılaşırız.

Fibabanka Lise Mezunu Engelli Memur Alımları Başladı!

Fibabanka tarafından yapılan banka personel alımları duyurusunda en az lise mezunu engelli memur alımları...

Kuveyt Türk 3 Farklı İlde Gişe Yetkilisi Alımı Yapıyor!

Türkiye'de 300'den fazla şubesi olan ve 5000'den fazla da çalışanı olan Kuveyt Türk Katılım Bankası bünyesinde istihdam etmek için Gişe Yetkilisi alımı yapacağını duyurdu.