Ana SayfaGündemGıda Enflasyonunu Düşürmek İçin Yeni Önlemler!

Gıda Enflasyonunu Düşürmek İçin Yeni Önlemler!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiyi olumsuz etkileyen gıda enflasyonu konusunda hükümet tarafından yeni önlemlerin alınacağı açıklandı. İç piyasayı etkileyecek olan önlemler şimdiden merak konusu haline geldi. 

Enflasyon oranlarının yüksek olması aynı zamanda ekonomiyi de olumsuz bir şekilde etkilemeye başladı. Bunun ardından detaylı bir inceleme yapıldığı zaman enflasyon oranlarının yüksek olması genellikle gıda enflasyonunda yaşanan yükselişten dolayı kontrol altına alınamadığı ortaya çıkmış oldu. Gıda enflasyonunun düşürülmesine yönelik Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre  iç piyasayı hareketlendirmek, enflasyon oranlarını düşürmek için öncelikli olarak gıda enflasyonuna müdahale edileceği belirtildi. 

Yakın zamanda gıda enflasyonunu düşürmek amacıyla yeni yöntemlerin kullanılacağı açıklandı. Ekonominin tamamen yoluna girmesi için enflasyon oranlarının düşük ve tek haneli seviyelerde tutulmasının oldukça önemli olduğu ifade edilmişti. Türkiye’de enflasyonu etkileyen gıda enflasyonu hakkında yeni önlemlerin alınmasına karar verildi. Kurulan Gıda Komitesinin Cuma günü yapılan bir toplantı sonrasında görüşme yapmalarının ardından enflasyonun işlenmemiş gıdalardan dolayı yükseldiği gözler önüne serilmiş oldu. İşlenmemiş gıda fiyatlarının enflasyon görünümüne olumsuz katkı sağladığı tespit edildi. İç piyasada sürekliliğin devam etmesi amacıyla çalışmaların komite tarafından paylaşılmasına karar verildi. 

Yapılacak yeni adımlar sonrasında gıda fiyatlarında meydana gelebilecek oynaklıklarında önüne geçilebileceği tespit edildi. Ekmek konusu da çeşitli tartışmalara neden oldu. Bu durumda ekmek fiyatlarında yeni bir fiyat düzenlemesinin yapılacağı açıklandı. Konu hakkında araştırmaların ve görüşmelerin hala devam ettiği belirlendi. Yeni düzenleme ile birlikte gıdalar soğuk zincirden çıkmadan tüketiciye ulaşabilecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.