Ana SayfaEkonomiTerör Mağdurlarına 222 Milyon Ödendi

Terör Mağdurlarına 222 Milyon Ödendi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Terör dolayısı ile mağdur olan vatandaşların zararlarını karşılamak için devlet tarafından destek verilmeye devam ediyor. Terörün açtığı yaraları sarmak için maddi desteği esirgemeyen ilgili kurumlar bir taraftan vatandaşların tekrar normal hayatlarına dönmeleri için TOKİ iş birliği ile sorun yaşanan binaların tekrar yapılmasını sağlarken bir taraftan da maddi destek sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl terör ile mücadele faaliyetleri kapsamında oluşan zararların karşılanması için toplamda 23 bin 404 kişiye toplamda 295 milyon lira ödeme gerçekleştirilmişti. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre 2017 yılının ilk dört ayında bu kapsamda 10 bin 220 kişi için toplamda 222 milyon 446 bin 387 lira ödenek sağlandı.

Destek Devam Ediyor

Terör ve terör ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeni ile uzun yıllardır vatandaşlara ödenek ayrıldığını belirten İçişleri Bakanlığı yetkilileri, vatandaşların zararlarının kapsanması amacı ile 27 Temmuz 2004 yılında 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun’un yürürlüğe girdiğini ve o tarihten bugüne kadar toplamda zarar gören 207 bin 726 kişi için toplamda 3 milyar 953 milyon 431 bin 934 lira ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Başvurular Değerlendiriliyor

Kanun kapsamında zararların karşılanabilmesi için başvuruların, illerde vali yardımcıları tarafından oluşturulan zarar tespit komisyonları tarafından değerlendirildiğini belirten yetkililer, değerlendirme sonucunda ise mağdurların maddi zararının karşılanması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.