Ana SayfaEkonomiLaptop Yasağı Kaybettirdi!

Laptop Yasağı Kaybettirdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD’nin ülkelere uygulamaya başladığı laptop yasağı sonrası havayolu şirketleri kâr oralarında düşüş yaşamaya başladı. Yasağın uygulamaya geçmesi Türkiye’de de oldukça ses getirmiş ve bu yasağın bir süre sonra ticari kayıplara neden olacağı açıklanmıştı. Dubai merkezli olan Emirates Airline 5 yıllık uzun bir süreden sonra ABD’nin uyguladığı yasak ile kâr oranlarında düşüş yaşandığını açıkladı. Konun hakkında açıklamada bulunan şirket yetkilileri şirketin yıllık kârının yüzde 82 oranında düşüş yaşadığını ve 354 milyon dolara gerilediğini, şirketin kâr düşüşünü en son 2011 ila 2012 yılında yaşadığını belirttiler.

Önümüzdeki Yıl Zor Geçecek

Şirketten yapılan açıklamada kârda ciddi bir azalma olduğunun altı çizilirken, bu düşüşte İngiltere’nin Avrupa’dan ayrılma kararının ve ABD’nin Ortadoğu’dan ülkeye girişlerde bazı sınırlamalar getirmesi gibi istikrarsızlığa neden olan olayların etkisinin büyük olduğu belirtildi. Gelecek yılın kendileri için zor geçeceğini belirten Emirates Airline Başkanı Şeyh Ahmed bin Said el Maktum, havayolu şirketlerinin son dönemlerdeki petrol fiyatlarındaki düşüşlerin ekonomiye olan olumsuz etkilerinden kaynaklı bütçe kesintileri nedeni ile zorlandığını söyledi.

Sekiz Ülke Yasaklı

21 Mart 2017 tarihinde ABD Başkanı Donald Trump’ın imzası ile uygulamaya geçen yasak sayesinde sekiz ülkede yer alan uluslararası havalimanlarından ABD’ye doğru gerçekleşen uçuşlarda cep telefonundan daha büyük olan elektronik cihazların el bagajında taşınmasına izin verilmiyor. Uygulamaya sokulan bu geçici yasaktan sadece cep telefonları ve tıbbi cihazlar muaf tutuluyor. ABD’nin bu uygulamasından sonra İngiltere’de aynı kapsamda yasak getirmiş ve Türkiye, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Tunus ve Mısır’dan ülkeye girişlerde elektronik cihaz yasağı başlatmıştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.