Ana SayfaEkonomiŞeker Fiyatları Düştü!

Şeker Fiyatları Düştü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde şeker kullanımı tüketicilerin bilinçlenmesi ile her geçen gün düşüş yaşamaya devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan uzmanlar şeker tüketiminin azaltılmasının bir gereklilik olduğunu belirtirken, tüketiminde azalış yaşanan şeker hakkında önemli bir açıklama geldi. Yaptığı duyuru ile şeker fiyatlarında düşüş yapıldığını açıklayan Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. Şeker almak isteyenlerin fabrikalara müracaat etmeleri gerektiğini belirtti. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer şeker fiyatlarında yüzde 6 oranında indirim yapıldığını ve indirimli fiyatın 18 Mayıs 2017 tarihi itibari ile sona ereceğini belirtti.

3 Günlük İndirim

Alınan şekerlerin hafta sonlarında yüklenebilme imkanının olduğunu belirten yetkililer, şirkete bağlı olan 25 şeker fabrikasında şeker satış fiyatlarının 15 Mayıs 2017 tarihinde indirime geçeceğini ve 18 Mayıs 2017 tarihinde sonra ereceğini hatırlattı. İndirimli fiyattan şeker almak isteyen kişilerin bu tarih aralığında ilgili yerlere gidebileceğini belirten yetkililer, yükleme konusunda hafta sonu yardımcı olunabileceğini söyledi.

Yüzde 6 Oranında İndirim

Kısa süreliğine geçerli olacak olan indirimin yüzde 6 oranında olduğunu belirten yetkililer, şeker fiyatının KDV hariç 2,68 lira olan kilogram fiyatının yüzde 6 indirim ile KDV hariç 2,5192 lira fiyatından satışa sunulacağını, indirimin 18 Mayıs 2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar geçerli olacağını söyledi.

30 Gün Muhafaza

5 bin tona kadar şeker alımında muhafaza süresinin 30 iş günü olabileceğini belirten yetkililer, 5 bin tondan fazla olan şeker alımlarında ise muhafaza süresinin 45 iş günü olacağını, yüklemelerin hafta sonu yapılabileceğini hatırlattılar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.