Ana SayfaEkonomiArap Turistler Türkiye’yi Sevdi!

Arap Turistler Türkiye’yi Sevdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkeler arasında ilerleme kaydedilen ticari ilişkiler bir sonraki adımda ülkelerin turist sayısında da artış yaşanmasını sağlıyor. Son yıllarda Türkiye ile Arap ülkeleri arasında yaşanan olumlu gelişmeler de turist sayısında artış yaşanmasını sağladı. Ülkeler ile artan iş birliği yatırımlar açısından olumlu sonuçlar alınmasını sağlayıp her iki tarafından ekonomik kalkınma yaşamasını sağlarken, turizm sektöründe de canlılık yaşanmasını sağlıyor. Yatım alanında farklı temaslar için Edirne’ye gelen Arap Turizm Örgütü (ATÖ) Başkanı Dr. Bandar Bin Fahd Al Fuhaid, Türkiye ve Arap ülkeleri arasında turizm alanında iş birliğinin başladığını bundan sonraki süreçte Türkiye’ye daha fazla turistin geleceğini söyledi. Işbirliği kapsamındaki programlar ve aktiviteler hakkında bilgi veren Al Fuhaid, amaçlarının Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki turizm potansiyelini daha yüksek seviyeye çıkarmak olduğunu, Türkiye’nin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu, Arap turistlerin hedefe alınması ile daha fazla artış yaşanacağını söyledi.

3 Milyon Arap Turist Geldi

Yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini ve turizm alanında gelişme kaydedildiğini belirten Al Fuhaid, 2016 yılından itibaren Arap ülkelerinden gelen turist sayısında artış yaşandığını söyledi. Yaz sezonunda turizm sezonunun daha da canlanacağını Türkiye’nin deniz turizminin yanı sıra tarihi şehirler ile de cazip olduğunu, 2016 yılından bugüne kadar Arap ülkelerinden gelen turist sayısının 3 milyona ulaştığını söyledi.

Yatırımcılar Fırsatı Değerlendirmeli

Turizm alanındaki gelişmelerin güzel olduğunu belirten Al Fuhaid, Arap ülkelerinde daha fazla yatırımcı görmek istediklerini, yatırımcıların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.