Ana SayfaSağlıkPirinç Tüketen Kişilerin Obezite Olma İhtimali Azalıyor

Pirinç Tüketen Kişilerin Obezite Olma İhtimali Azalıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sağlık Bakanlığı çalışanlarının yapmış olduğu önemli araştırmalar sonrasında pirinç tüketiminin getirmiş olduğu yararlar hakkında önemli bilgiler verildi. En önemli açıklamalardan birisinin pirinç tüketen kişilerin herhangi bir şekilde obezite olmadığı açıklandı. Türkiye’de obezite sorunuyla iç içe olan kişilerin yüzdesel olarak fazla olması sonucunda Sağlık bakanlığı beslenme konusunda kişilere muhakkak pirinç tüketmeleri konusunda önemli uyarılar veriyor.

Çocuklar ve yetişkinlerde özellikle vücut ağırlığı, kan basıncı ve kan yağları ile ilgili sağlık parametreleri ile pirinç tüketimi arasındaki ilişki US Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketi ile araştırıldı.

Dengeli beslenme, günümüzde gittikçe daha da önemli bir konu haline gelirken, insanlar yemek seçimlerinde lezzetli olduğu kadar sağlıklı ürün tüketmeye özen gösteriyor. Dünya popülasyonunun neredeyse yarısından daha fazlası için temel bir besin ürünü olan pirinç ise, son zamanlarda sağlıklı yaşam konusunda ilk akla gelen gıdalardan biri.

Pirinç Tüketimi Aşırı Kilo ve Obezite İhtimalini Azaltabiliyor

Nutrition Today dergisinde yayımlanan US Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketinde, 19-50 yaş aralığında yapılan incelemeye göre, günde en az 1 porsiyon beyaz ya da kahverengi pirinç tüketimi, aşırı kilo veya obezite ihtimalini azaltabiliyor, yüksek kan basıncı riskinde yüzde 34 oranında ve metabolik sendrom riskinde ise yüzde 21 oranında azalma sağlayabiliyor. Pirinç tüketmeyenlerle karşılaştırıldığında, kalp ve damar hastalıkları, tip 2 diyabet ve metabolik sendrom ile ilişkilendirilen risk faktörlerinin pirinç tüketen bireylerde daha az görüldüğü ve baştanbaşa daha kaliteli bir beslenme düzeni olduğu söyleniyor.

USA Rice Federation’un açıklamasına göre, ABD’de yapılan pek çok araştırma; pirinçte yer alan farklı vitamin ve minerallerin vücut sağlığımız açısından önem taşıdığını ortaya koyuyor. Çünkü pirinçte; kuvvetli kas ve kemik yapısını güçlendiren protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, E, B1, B2 vitaminleri ve folik asit bol miktarda bulunuyor. Bununla birlikte, pirinç, yüksek karbonhidrat, kalsiyum ve magnezyum içeriği ile özellikle kemik gelişimini desteklemesi ile diğer hububat türlerinden ayrılıyor.

Karmaşık karbonhidratların kaslarda depolandığını ve vücudun enerji ihtiyacını sağladığını belirten Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş, şöyle konuştu:
“Tahıl grubunda yer alan pirincin bünyesinde B1, B2 vitaminleri ve fosfor bulunur. Bu doğrultuda pirinç, kemik ve kas gelişimine yardımcı olan demir ve kalsiyum bakımından zengindir.”

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.