Ana SayfaEkonomiSPK, 6 Foreks Sitesini Erişime Kapattı

SPK, 6 Foreks Sitesini Erişime Kapattı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

SPK tarafından, bstuk.com, klasfx2.com, klasfx3.com, turkeyfbs.com, ufx.com, ufxmarkets.com olmak üzere Türkiye’de faaliyet gösteren 6 farklı foreks sitesini erişime kapatma kararı alındı. Alınan bu kararın ardından da söz konusu olan bu 6 foreks şirketi için adli işlem başlatıldı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından konu üzerine yapılan açıklamada, Türkiye’de yaşayan kişiler adına, internet vasıtası ile yurt dışında kaldıraçlı işlem gerçekleştirdiği tespit edilen klasfx2.com, klasfx3.com, bsturk.com, turkeyfbs.com, ufx.com ve ufxmarkets.com olmak üzere toplamda 6 adet internet sitesine ulaşımın kapatılması için adli işlem başlatıldığı ifade edildi.

Basın mensupları tarafından konu ile alakalı olarak yapılan haberlere göre, söz konusu olan bu nedenden dolayı Taç Tarım Ürünleri Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret A. Ş. adına toplamda 68 bin 639 Türk Lirası, IG Ventures Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri için 54 bin 94 Türk Lirası, Arkan Ergin Uluslararası Bağımsız Denetim ve SMMM A. Ş. için 47 bin 79 Türk Lirası ve Tahsin Altun adlı kişi adına ise toplamda 47 bin 79 Türk Lirası para cezası kesildiği bildirildi.  

Tüm bunların yanı sıra ayrıca kurul tarafından GCM Menkul Kıymetler A. Ş. için 8 farklı muhalif durum sebebiyle totalde 931 bin 258 Türk Lirası idari para cezası kesilmesine karar verilirken, Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret A. Ş. için de 3 farklı muhalif durum nedeniyle 2 milyon 279 bin 319 Türk Lirası para cezası kesilmesine karar verildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.