Ana SayfaGündemHer 10 Kişiden 8’i Değişiklikten Haberdar!

Her 10 Kişiden 8’i Değişiklikten Haberdar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi kartları ve banka kartlarının internette kullanımının bundan böyle kart sahibinin onayını gerektirmesi ile ilgili bir araştırma yapıldı.

Banka kartı ve kredi kartlarının online alışverişlere açık ya da kapalı olması için bankalar artık kart sahiplerinin onayını almak zorundalar. Bu konuda yapılan yeni düzenleme ile ilgili tüketicilere yönelik bir araştırma yapıldı. Araştırmanın sonuçlarından elde edilen verilere göre her 10 tüketiciden 8’i internetteki kartlı alışverişlerin onaya bağlı olduğunu biliyor.

DORinsinght adlı araştırma şirketi tarafından yapılan araştırma sonuçları açıklandı. Şirketin yaptığı araştırmada tüketicilere onay için verilen sürenin son tarihi olan 31 Aralık 2017 tarihine kadar kredi kartı ve banka kartlarına bankalar yoluyla kart sahipleri onay vermediği takdirde kullanılmayacağı ile ilgili bilgi sahibi olup olmadıkları soruldu. Çıkan sonuç bu sorunun sorulduğu 10 kişiden 8 tanesinin bu konudan haberdar olduğunu gösterdi. Araştırmada Türkiye’de internetten alışveriş yapan kitleyi temsilen 400 kişi katıldı.

Yapılan araştırmadaki kredi kartı kullanıcısı tüketicilere sahibi oldukları banka kartı ve kredi kartlarının kullanıma açık ya da kapalı olması ile ilgili onay verip vermedikleri ile ilgili sorular da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 83’lük bir bölümü yani her 10 kişiden 8 kişi bu konudan haberlerinin olduğu yönünde cevap verdi.

Sorulan sorulardan biri de bankaya talimat veren katılımcıların kartlarını internet alışverişine açtırıp açtırmadığı ile ilgiliydi. Katılan 400 kişinin yüzde 91’i bankalarına kartlarının internet alışverişine açık olması şeklinde onay verdiğini söyledi.

Türkiye’de faaliyet gösteren araştırma şirketlerinden olan DORinsight, Hitay Holding bünyesinde bulunuyor ve 1.2milyondan fazla kayıtlı üyesi var. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.