Ana SayfaGündemLondra Bankaları ile İlgili İlginç Gerçek Ortaya Çıktı!

Londra Bankaları ile İlgili İlginç Gerçek Ortaya Çıktı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası Şeffaflık Örgütü yaptığı açıklamada İngiltere’nin başkenti Londra’nın kara para aklama konusunda merkez olduğunu, her yıl 23 ile 57 milyar sterlin civarında kara paranın bu şehir üzerinden aklandığını söyledi.

Dünyanın en büyük finans merkezlerinden olduğu bilinen İngiltere’nin başkenti Londra küresel olarak kara para aklama faaliyetlerinde merkez olarak kabul ediliyor. Şehirde uluslararası kara para aklama işlerinin yoğun olduğu biliniyor.

Tranparency International olarak bilinen Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından yapılan tahminlere göre her yıl ortalama olarak 23 milyar ile 57 milyar sterlin arasında kara para Londra üzerinden yapılan faaliyetlerle aklanıyor. Örgütün resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Kenya, Bangladeş, Nijerya, Zambia ve Pakistan gibi ülkelerden yasal olmayan yollarla çıkan paralar İngiltere’nin bu işle ilgili aracılık eden kurumları tarafından korunuyor.

Kısa adı NCA olan İngiliz Ulusal Suçlarla Mücadele Kurumu’nun resmi sitesinde bu konu ile ilgili bir açıklama yapılarak Londra’da gerçekleşen kara para aklama faaliyetleri ile ilgili en iyimser tahminin 2009 yılına ait küresel GSYH’nin toplamının yüzde 2.7’si aynı rakamlarda olduğu, bunun da 1.6 trilyon dolara tekabül ettiği bildirildi. Açıklamada ayrıca NCA tarafından İngiltere’deki bankalar ve iştiraki olan kuruluşlar tarafından yüz binlerce milyar İngiliz sterlininin aklandığı konusunun değerlendirmede olduğu da söylendi.

İngiltere’de yayın hayatına devam eden dünyaca ünlü gazetelerden The Guardian geçtiğimiz 20 Mart tarihinde yayınladığı bir yazıda Rusya’dan Londra’ya çok yoğun kara para transferinin gerçekleştiğini öne sürmüştü.

İddialara göre küresel anlamda büyük bankalar olarak bilinen Royal Bank of Scotland, HSBC, Barclays, Lloyds gibi bankalarında arasında bulunduğu 17 İngiltere merkezli banka bu faaliyetleri de yürütüyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.