Ana SayfaGündemHalkbank Genel Müdür Yardımcısı’ndan Mahkemeye Şok Talep!

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı’ndan Mahkemeye Şok Talep!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, mahkemeye bir talepte bulundu.

Rıza Sarraf ile yargılanan sanığın, mahkemeye yaptığı son başvurunun detayları ilgi çekti. Başvuru yaptığı iddianamede, kendisi ile ilgili suçlamaların düşürülmesi gerektiğini belirten Atilla, suçlamalarda çok büyük çelişkiler olduğunu belirtti.

Haber, Amerika’nın Sesi Radyosu tarafından yapıldı. Sanık Mehmet Hakan Atilla’nın hakkındaki iddianamedeki suçlamaları kabul etmediği, bu suçlamaların düşürülmesi ile ilgili talepte bulunduğu ifade edildi. Mehmet Hakan Atilla’nın talebinde mahkemenin hata yaptığını söylediği öne sürüldü. Atilla’nın talebine göre, kendisi ile ilgili suçlamalarda büyük çelişkiler var.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları da savunma yaptı. Victor J. Rocco, Cathy Fleming ve Thomas E. Thornhill savunmalarında, mahkemenin öne sürdüğü iddiaların kaynağı olmadığını, hukuki birçok çelişki barındırdığını belirtti. İddianamenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten avukatlar, müvekkilleri ile ilgili suçlamaların düşürülmesi ve davanın iptal edilmesinin gerekliliğine değindi.

Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları, aynı zamanda müvekkilleri aleyhine açılan davada, iddianameyi onaylayan jürinin, çok büyük bir yanlış içerisinde olduğunu da ileri sürdü. Ön mahkeme heyetine sunulan bilgilerin yanlış olduğu savunması yapıldı. Rıza Sarraf ile beraber yargılanan Mehmet Hakan Atilla’nın İran’a yönelik ambargoları yok etmekle yargılanamayacağı, Amerika’nın finansal kaynaklarına herhangi bir zarar vermesinin mümkün olmadığı savunuldu. Rıza Sarraf ile yargılanmak istemeyen Atilla’nın talebine mahkemenin ne cevap vereceği ise henüz bilinmiyor. Suçlamaların düşürülmesine yönelik talep, jüri tarafından değerlendirildikten sonra, sanığa yanıt verilecek.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.