Ana SayfaGündemDestek Ödemeleri Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Destek Ödemeleri Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılacak olan hayvancılık destekleri ile ilgili esaslar belirlenerek Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakanlık tarafından yayımlanan yeni tebliğe göre, buzağılara verilen destek soy kütüğü işletmelerinde 3 ayrı dönemde yapılacak. Bunlardan ilk 2017 yılında olacak. Desteklemeler için ilk başvuru tarihi 1 Ekim 2017 olup, başvurular Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerine yapılacak. Bu dönemde başvuramayan buzağı yetiştiricileri için ikinci başvuru tarihi 1 Kasım – 31 Aralık tarihleri arasında olacak.

Anaç manda destekleri için Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği’ne üye olanlar bulundukları ildeki birliğe, üye olmayanlar Bakanlık’ın il ve ilçe müdürlüklerine 1 Kasım – 31 Aralık tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.

Malak desteklemelerinin de bu yıl 2 kez yapılmasına karar verildi. Başvurular 1 Kasım – 31 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Düve almak isteyenlere verilen destekler Bakanlık tarafından belirlenecek olan illerde uygulamaya alınacak. TÜRVET’e kayıtlı olan sığır yetiştiricilerine en az 20 baş, en fazla 200 baş olmak üzere düve alım bedelinin yüzde 30’u destek olarak verilecek.

Koyun ve keçi yetiştiricilerine verilecek desteklerde ilgili birliklere üye olan, TÜRVET’E ve Koyun – Keçi Bilgi Sistemi’ne kayırlı olanlar yılda 1 sefer olmak üzere anaç hayvan başına destek alacaklar.

Tiftik üreten ve bu tiftiği Tiftikbirlik ve buna bağlı kooperatiflere satan ve Tiftik Kayıt Sistemi’ne kaydettiren üreticilere kilogram başına destek verilecek.

Çoban istihdamı ile ilgili destek en az 250 adet ve üzeri küçükbaş hayvanı olanlara verilecek.

Ari işletmeler için sağlık sertifikası sahibi olan damızlık boğalar hariç olmak üzere sadece süt sığırı yetiştirenler 500 adede kadar tam, 501 adetten itibaren yüzde 50’lik tutar kadar destek alacaklar. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.