Ana SayfaGündemBanka Yöneticileri Kendi Hisselerini Satıyor!

Banka Yöneticileri Kendi Hisselerini Satıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerika’nın 6 büyük bankasının yöneticileri kendi bankalarına ait sahip oldukları hisseleri satıyor.

Wall Street ekonomi analistleri, yıl boyunca yatırımcılara bulunduğu tavsiyede büyük bankalara ait hisseleri satın almalarını söylemişti. Ancak Wall Street’in verdiği bu tavsiyeyi kendisinin dikkate almadığı ortaya çıktı.

Blomberg’in verilerine dayanarak Finacial Times tarafından yapılan analizlere göre Amerika’da faaliyet gösteren 6 büyük bankanın yöneticilerinin ve yönetim kurullarında görevli üyelerin daha önceden satın aldıkları kendi bankalarının hisse senetlerini elden çıkartma yolunu tercih ettiği açıklandı.

ABD Bankalarında Şaşırtıcı Hisse Satışı

ABD’nin büyük bankalarından olan Bank of America, JP Morgan, Wells Fargo, Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley’in yöneticilerinin 2017 yılının başından bu yana 9.32 milyon hisse sattığı ortaya çıktı. Bu kadar uzun süreli satışlar olabileceği piyasalar tarafından tahmin edilemedi. Çünkü geçtiğimiz 2016 yılında Citigroup, JP Morgan ve Bank of America adlı ABD bankalarında yöneticileri sattıkları hisselerden daha fazlasını satın almışlardı.

Ekonomi Analistleri Ne Diyor?

Ekonomi analistleri bu konuda değerlendirmeler yaptılar. Bu değerlendirmelere göre ABD’nin büyük bankalarının yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan bu satışlar aslında Amerika’da piyasalarda gözlemlenen iyimser havanın yavaş yavaş azaldığına dair fikir sahibi olunması için yeterli görünüyor. Ekonomistler tarafından yapılan bu tahminin yanı sıra ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’ın tasarladığı ekonomi programı ile ilgili onay alamaması ve yürürlüğe koyamamış olmasının da banka yöneticileri tarafından olumsuz algılanmış ve bu satışların gerçekleşmesine sebep olmuş olabileceğini söyleniyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.