Ana SayfaGündemBKM Genel Müdürü’nden Erteleme Kararı ile İlgili Yorum Geldi!

BKM Genel Müdürü’nden Erteleme Kararı ile İlgili Yorum Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BKM Genel Müdürü Soner Canko, BDDK’nın kredi kartı ve banka kartları ile ilgili erteleme kararının e-ticaret piyasasına olumlu etkisi olduğunu söyledi.

Kısa adı BKM olan Bankalararası Kart Merkezi’nin Genel Müdürü Soner Canko, BDDK’ın kredi kartları ve banka kartlarının onay sürecinin 31 Aralık 2017 tarihine kadar ertelemesi kararının e-ticaret piyasasına olumlu etki olarak yansıdığını söyledi.

56 Milyon Kişinin Yüzde 40’ı Kart Sahibi

Kısa adı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı ve banka sahiplerinin kartlarının e-ticaret onayı olmadan kullanılmaması uygulaması getirmiş, bununla ilgili onay tarihini kısa bir süre önce 31 Aralık 2017’ye ertelediğini duyurmuştu. Bu konu ile ilgili konuşan BKM Genel Müdürü Soner Canko, 56 milyon yetişkinin yüzde 40 gibi bir oranının bir ya da birden fazla kart sahibi olduğunu söyledi.

Soner Canko, 2017 yılının haziran ayının sonu itibariyle 31 milyon adet kartla online alışveriş yapıldığını, bu sayının 25 milyon adedinin kredi kartı olduğunu, geriye kalan 6 milyon adedin de banka kartlarından oluştuğunu, BDDK’nın aldığı onay süresinin ertelenmesi kararının e-ticaret piyasasında olumlu etki yarattığını, 2017 yılının aralık ayının sonunda geçilecek olan yeni uygulamaya kadar büyük oranda talep toplanacağını düşündüklerini, dünya genelinde internet kullanım alanlarının genişlemesi ile birlikte internetten yapılan alışverişlerde de büyük artış görüldüğünü söyledi.

587 Milyar Liralık Ödeme

BKM Genel Müdürü, 2016 yılının genelinde banka kartları ve kredi kartları ile gerçekleştirilen toplam ödemenin 587 milyar lira olduğunu, bunun yüzde 11.6’lık bölümünü internet alışverişlerinin oluşturduğunu, internetten yapılan seyahat ödemelerinin yüzde 36.5’lik bölümünün mobil cihazlardan yapıldığını da sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.