Ana SayfaEkonomiBayram Tatili Sonrası Türkiye’nin Ekonomi Gündemi Çok Yoğun!

Bayram Tatili Sonrası Türkiye’nin Ekonomi Gündemi Çok Yoğun!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

26 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasındaki Kurban Bayramı tatilinin ardından Türkiye’de ekonomi ile ilgili önemli gelişmeler yaşanacak.

Kurban Bayramı tatilinden sonra Türkiye’nin ekonomi gündeminde OVP olarak bilinen Orta Vadeli Program, 2018 yılına dair bütçe hazırlıkları, KDV Kanunu’nun yenilenmesi, Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi gibi pek çok önemli konu bulunuyor.

İlk Sırada OVP ve Bütçe Görüşmeleri             

Türkiye’nin Kurban Bayramı sonrasındaki ekonomi gündeminin öncelikli iki maddesi Orta Vadeli Program ve hükümetin 2018 yılı ile ilgili yapacağı bütçe görüşmeleri. Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim 2017 tarihinde açılacak ve 2018 bütçe görüşmeleri başlayacak. Ayrıca Kalkınma Bakanlığı tarafından da 2018 – 2020 yılları arasındaki OVP hazırlıkları tamamlanacak.

Vergi Düzenlemeleri de Yolda

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM’nin açılmasıyla birlikte çok kapsamlı yasal düzenlemelerin hayata geçirileceğini söylemişti. Hükümet bu kapsamda Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi kanunlarının birleşmesi ile ilgili hazırlıklarını TBMM’ye sunacak.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi ile yatırımcıya sunulacak olan önemli teşvikler teker teker hayata geçirilecek. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından açıklanan petrokimya alanında teşvik verilmesi ile ilgili görüşmeler de bayramdan sonra tamamlanacak.

Türkiye’de otomotiv sektörü için önem arz eden iki otomobil modelinin Türkiye’de üretilmesi ile ilgili görüşmeler de hız kazanarak sonbaharda neticeye ulaştırılacak.

AB ile Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi çalışmalarına da bayramdan sonra devam edilecek. Anlaşmanın güncellenmiş şeklinin 2019 yılında yürürlüğe sokulması amaçlanıyor. Ayrıca Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı alan İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşması görüşmeleri de yapılarak Brexit gerçekleştiği andan itibaren bu anlaşma da devreye sokulacak.

11 Eylül 2017 tarihinde kısa adı GSYH olan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla rakamları açıklanacak.

Yerli Otomobil Projesinde İkinci Tur Görüşmeleri Yapılacak

Kurban Bayramı tatilinden sonra, yerli otomobil üretimi ile ilgili olarak aday şirketler ve gruplar ile ikinci tur görüşmeleri de hız kazanacak.

TCMB tarafından yapılacak olan Para Politikası Kurulu toplantısı 14 Eylül 2017 tarihinde yapılacak. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından bu yılın 4. Enflasyon Raporu da 1 Kasım 2017 tarihinde açıklanacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.