Ana SayfaGündemAlmanya’dan Türkiye’ye 800 Milyon Euro Havale Yapıldı!

Almanya’dan Türkiye’ye 800 Milyon Euro Havale Yapıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Almanya’da yaşayan Türkler tarafından geçtiğimiz yıl Türkiye’ye toplam 800 milyon euro havale yapıldı.

Almanya’da yayın yapan haftalık ekonomi dergisi Wirtchaftswoche’nin yaptığı bir habere göre Almanya’da göçmen olarak çalışanlar 2016 yılı boyunca diğer ülkelerdeki ailelerine toplam 4 milyar 200 milyon euro havale yaptılar. Almanya’dan Türkiye’deki ailelerine para gönderen Türkler bu rakam içinde büyük bir çoğunluğu oluşturuyor. Türkler Almanya’dan Türkiye’ye geçtiğimiz yıl boyunca 800 milyon euro havale yapmış.

Alman Dergisi Haber Yaptı

Wirtchaftswoche adlı Alman dergisinin yaptığı haber Almanya Merkez Bankası’nın verilerine dayanılarak yapıldı. Haberde Almanya’dan yıl boyunca yapılan toplam havale tutarı olarak en yüksek transferin Türkiye’ye yapıldığı söylendi. 2016 yılında da bu durum değişmedi. Almanya’da yaşamını sürdüren Türkler her yıl Türkiye’ye 800 milyon eurodan çok para transfer ediyor. Geçtiğimiz yıl da Almanya’dan Türkiye’ye havale yapılan rakamın 800 milyon euro olduğu bildirildi.

700 Milyon Euro Artış Oldu

2016 yılında Almanya’dan diğer ülkelere yapılan toplam havale tutarının 2015 yılıyla karşılaştırıldığında 700 milyon euro arttığı görüldü. Geçen yıl Almanya’dan başka ülkelere 4 milyar 200 milyon euro para gönderildi. Bu miktarın Almanya’nın birleşmesinden bu yana görülen en yüksek tutar olduğu açıklandı.

Dergide yer alan habere göre son yıllarda özellikle Doğu Avrupa bölgesinde bulunan Avrupa Birliği ülkelerine yollanan para miktarında büyük artış yaşandı. Almanya’da iç savaşın devam ettiği Suriye’ye transfer edilen paranın tutarın da 18 milyon eurodan 67 milyon euroya çıktığı açıklandı.

2016 yılında Almanya’dan diğer ülkelere havale edilen para miktarında en çok transferi yapanın Almanya’daki Türkler olduğu ortaya çıktı. Türkler geçtiğimiz yıl 800 milyon euroyu Türkiye’ye havale etti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.