Ana SayfaGündemMerkez Bankası’ndan Yüksek Enflasyon Yorumu!

Merkez Bankası’ndan Yüksek Enflasyon Yorumu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Ağustos Ayı Fiyat Geliştirme raporu yayınlandı. Merkez Bankası, gıda, giyim, enerji ve dayanıklı tüketim malları ile ilgili fiyat artışlarına dikkat çekti ve çekirdek göstergelerdeki vurgunun yıllık enflasyonun yükselmesi yönünde olduğunu açıkladı.

İşlenmemiş Gıda Fiyatları Yıllık Enflasyonu Yükseltti

Kısa adı TCMB olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, dün açıklanan 2017 yılı ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdiği raporunu yayınlandı. TCMB’nin yayınladığı raporda gıda ürünleri, enerji, giyim ve dayanıklı tüketim mallarında görülen fiyat yükselmesine dikkat çekerek, ağustos ayında tüketici fiyatlarında yüzde 523 oranında artış görüldüğü, yıllık enflasyon oranının da yüzde 0.89 oranında arttığı ve yüzde 10.68’e yükseldiği, bahsi geçen dönemde gıdadaki yıllık enflasyon oranının yükselmesinin sebebinin işlenmemiş gıda fiyatlarında görülen olumsuz baz etkisinin ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki yükselme olduğu söylendi.

Petrol Fiyatları Enerji Fiyatlarını Tetikledi

Enerji sektöründe görülen fiyat artışlarının petroldeki ve diğer girdilerdeki fiyatlara bağlı olarak arttığı, yıllık enflasyon oranlarının hizmet grubunda yatay bir seyir izlediği, temel mallar grubunda bulunan dayanaklı tüketim malları ve giyim ürünlerinde de gözle görülür bir artışın söz konusu olduğu bilgileri Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Ağustos Ayı fiyat Geliştirme raporunda yer aldı.

TCMB’nin raporunda ayrıca alt grupların tüketici yıllık enflasyon oranına katkılarının incelendiği, 2017 temmuz ayına göre temel mal grupları ve enerji gruplarının katkısıyla artış görüldüğü de belirtilirken, alkol ürünleri ve tütün grubunun katkısının yüzde 0.19 azaldığına ve hizmet grubunun sağladığı katkının da büyük bir değişim göstermediğine dikkat çekildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.