Ana SayfaGündemBankaların Yeni Arayışları Sürüyor!

Bankaların Yeni Arayışları Sürüyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mevduat faizlerinde görülen artış bankaların özel bankacılık birimlerinin değişik arayışlarına sebep oldu. Bankacılık sektörü faizler sebebiyle varlık yönetim şirketlerine yeni pencereler açmak ve yeniden yapılanmak gibi arayışlara girdi.

KGF olarak bilinen Kredi Garanti Fonu’nun devreye sokulmasından sonra bankaların mevduat faizleri yükseldi. Bunun sebebi ise bankaların müşterilerine daha fazla kredi kullandırabilmek için mevduatlarını korumak istemeleri olarak biliniyor. Mevduat faizlerinde görülen artıştan dolayı bankaların özel bankacılık departmanları etkiledi. Bir yandan bankalar ellerindeki mevduatları koruma çabası verirken, özel bankacılık birimleri de mevcut projelere odaklanarak daha fazla destek vermeye başladı.

SPK O Yetkiyi Bankalardan Aldı

Kısa adı SPK olan Sermaye Piyasası Kurulu’nun aldığı bir karara göre bankaların özel bankacılık birimleri artık yatırım danışmanlığı yapamıyor. Bankalar SPK’nın bu kararından sonra müşterilerine sadece yatırım danışmanlık firmalarının hazırladığı raporları sunabiliyor. Sadece SPK’nın lisans verdiği firmalar yatırım danışmanlığı yapabiliyor. Bankalar 2016 ve 2017 yıllarında bu konudaki yeni çözümlerini devreye sokmaya başladı.

Bu konuda çözümler üreten bankalardan olan Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Akbank, portföy ve yatırım şirketleri ile işbirliği yapmaya başlarken, Denizbank da yatırım ve portföy şirketleri ile bankacılık hizmetlerini tek bir çatı altında topladığı Deniz Yatırım Hizmetleri’ni kurdu.

Türkiye’de Bankacılık Sistemi mi Değişiyor?

Tüm bu girişimler Türkiye’de bankacılık sektörünün değiştiğini gösterirken, bankaların özel bankacılık portföylerinin sahip olduğu varlıkların yaklaşık olarak yüzde 80’i döviz ya da Türk Lirası bazlı mevduatlardan, geriye kalan yüzde 20’si de özel sektör tahvilleri, hisseler ve Hazine bonosundan oluşuyor. Türk bankacılık sektörünün bundan sonraki hedefi mevduatlara yüksek faiz veren banka olmak değil, yönettikleri servetleri uzun yıllar boyunca müşterileri ile birlikte planlamak ve planlamak olduğu görülüyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
67TakipçilerTakip Et
2,215TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.

Lansman Ne Demek? Lansman Fiyat Avantajlı Mıdır?

Lansman Fransızca kökenlidir. Anlamı, tanıtım, ortaya çıkarma ya da tanıtma olarak bilinmektedir. Karşımıza genel olarak haberlerde ve televizyon reklamlarında çıkan lansmanla, piyasaya yeni çıkan bir ürünün satışa çıkmasında ya da bu ürünün tanıtımının yapılmasında sık sık karşılaşırız.

Fibabanka Lise Mezunu Engelli Memur Alımları Başladı!

Fibabanka tarafından yapılan banka personel alımları duyurusunda en az lise mezunu engelli memur alımları...

Kuveyt Türk 3 Farklı İlde Gişe Yetkilisi Alımı Yapıyor!

Türkiye'de 300'den fazla şubesi olan ve 5000'den fazla da çalışanı olan Kuveyt Türk Katılım Bankası bünyesinde istihdam etmek için Gişe Yetkilisi alımı yapacağını duyurdu.