Ana SayfaKOBİKOSGEB Başkanı KOBİ’leri Desteklerle İlgili Bilgilendirdi!

KOSGEB Başkanı KOBİ’leri Desteklerle İlgili Bilgilendirdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısı ile ilgili açıklamalar yaptı.

Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi tarafından imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere sağlanacak olan KOBİGEL  -KOBİ Gelişim Destek Programı hakkında konuşan Başkan Cevahir Uzkurt, toplam sağlanacak olan destek tutarının 500 milyon lira olduğunu söyledi.

İşletme Başına 1 Milyon Lira Destek

Cevahir Uzkurt, yaptığı açıklamada bu destekle imalat sektöründe faaliyette bulunan KOBİ’lerin geliştirilmesinin amaçlandığını söyleyerek KOBİ destek kredisi almak isteyen işletmelerde aranan ilk şartın KOSGEB’in veri tabanında kayıtlı olmaları olduğunu, bu destek dahilinde sağlanacak olan toplam tutarın 500 milyon lira olacağını, işletme başına geri ödemesiz üst limitin 300 bin lira, geri ödemeli üst limitin ise 700 bin lira, toplamda 1 milyon lira olduğunu açıkladı.

KOBİ Destekleri Başvuru Şartları         

KOSGEB Başkanı bu KOBİ desteğine başvuru şartları ile ilgili de bilgilendirmelerde bulundu. Uzkurt, orta yüksek ve yüksek teknolojili  sektörlerdeki işletmelerde bilanço usulü defteri olan tüm KOBİ’lerin bu destekten yararlanabileceğini, orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerde yer alan KOBİ’lerde 2016 yılındaki toplam net satışının en az 300 bin lira olması ve 2016 yılında çalışan eleman sayısının ortalama 3 olması şartı arandığını açıkladı.

KOSGEB Destekleri Son Başvuru Tarihi

KOSGEB Başkanı Uzkurt, KOBİ destekleri için başvuru yapacak olanların 20 Ekim 2017 tarihine kadar KOSGEB’in resmi internet sitesinden başvurularını tamamlamaları konusunda uyarıda bulundu. Desteklerden yararlanacak olan KOBİ’lerin personellere yaptıkları ödemeleri geri ödemesiz olarak 100 bin liraya kadar, kalıp da dahil olmak üzere makine ve teçhizat giderlerini geri ödemesiz olarak 150 bin liraya kadar ve geri ödemeli olarak 600 bin liraya kadar,yazılım ile ilgili giderlerini geri ödemesiz olarak 50 bin liraya kadar ve geri ödemeli olarak 100 bin liraya kadar, hizmet alımı ile ilgili giderleri geri ödemesiz olarak 100 bin liraya kadar karşılayabileceklerini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.