Ana SayfaEkonomiVergi Yapılandırması Yapanlara Önemli Uyarı!

Vergi Yapılandırması Yapanlara Önemli Uyarı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vergi ve prim borcu konusunda yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin, hak kaybına uğramamaları adına ilk iki taksiti geciktirmeden ve tam ödemeleri gerekiyor. İlk taksitin son ödeme günü 5 Eylül’ken, ikinci taksitin ödenmesi için son 15 günlük bir süre bulunurken, bu sürenin geçmesi veya borcun tam olarak ödenmemesi durumunda kişiler, hak kaybına uğrayarak yapılandırma işleminden faydalanamayacak. Öte yandan hükümet son dönemlerde çıkarmış olduğu yasalar ve aflar neticesinde, vergi veya prim borcu olan kişiler için çeşitli ödeme kolaylıkları sağlarken, bu sayede borç ödenmesi konusunda ciddi bir ilerleme kaydetti.

Süresi Geçirilmeden Tam Ödenmesi Çok Önemli

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapmış olduğu açıklamalarda, son iki yapılandırma neticesinde devletin kasasına 27 milyarlık bir para girdiğini ifade ederken, bu kapsamla birlikte 138 milyarlık bir kamu yapılandırmasının olduğunu da belirtti. Söz konusu vergi ve prim borçlarının yapılandırılması adına 2 milyondan fazla başvurunun gerçekleştiği öğrenilirken, bununla birlikte başvurudan çok borçların ödeme tarihlerinin çok daha önemli olduğunun altı çizildi.

İlk İki Taksit Ödenmezse Yapılanma Geçersiz Sayılacak

Yapılan yeni yapılandırma sonucunda, ilk iki taksit zamanında ve net olarak ödenmediği takdirde, kişilerin yararlanmış olduğu yapılandırma hakkı düşecek. Bu nedenle de borç tekrardan eski haline dönecek ve ilk yapılandırılmamış haliyle kişinin hanesine tekrar yazılacak. İkinci taksit olarak 2 Ekim son ödeme tarihi olarak gösterilirken, 2 Ekim akşamına kadar borcun, Maliye’nin internet sitesi üzerinden, anlaşmalı bankalardan veya vergi daireleri üzerinden ödenmesi gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.