Ana SayfaEkonomiYeni Düzenleme ile 2. El de Büyük Devrim

Yeni Düzenleme ile 2. El de Büyük Devrim

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut ve ikinci el araç alım-satımı konusunda büyük bir devrim niteliği taşıyacak olan yeni yasa tasarısında, emlak işlemlerinde alınan komisyona artık bir sınır getirilecek. Bu sayede komisyon ücretleri standart hale gelip, fazla ya da absürt komisyonların alınması söz konusu dahi olmayacak. Öte yandan ikinci el satışlarda, imar, zemin etüdü, bina yaşı ve konuta dair her türlü bilgi künye halinde olacak. Konuta dair her türlü bilginin yer aldığı bir taşınmaz bilgi sistemi bulunacak. Sahibinden direkt olarak satış yapanlara değil de, komisyon aracılığıyla satış yapanlardan, bu komisyon ücreti için kayıt istenecek. Bununla birlikte ikinci el oto alım-satım konusunda, herkes sandığı gibi ticaret yapamayacak. Bunun için öncelikle satıcıdan araç için 10 bin km garantisi istenecek.

Piyasada Bir Düzen Oturacak

Yapılacak olan bu düzenleme sayesinde, gerek emlak sektöründe gerekse otomobil sektöründe, sürekli olarak değişim gösteren fiyatlar olmayacak. Bununla birlikte satılacak olan ev ya da araba, karşı tarafa belirli bir garanti kapsamında satılacak. Özellikle emlak sektöründe yaşanan bu dengesizlikler, hemen ortadan kaldırılıp, emlak sektörü daha düzenli bir hale gelecek.

Galerici Olmak İsteyen Esnaf Belgesi Alacak

İkinci el oto alım-satım konusunda, herkesin bu işe girerek al-sat işlemi yapması, bir nevi seyyar galericilik olarak tanımlanırken, böyle bir duruma artık son verilecek. Araçlara 10 bin km’lik garanti verilmesi gerekecekken, bununla birlikte araç alım-satım konusunda belirli sınırlamalar gelecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.