Ana SayfaEkonomiÜretimi Yüzde 81 Arttı! Akdeniz Bölgesi Üretimde Lider Oldu!

Üretimi Yüzde 81 Arttı! Akdeniz Bölgesi Üretimde Lider Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de gelişen etlik piliç endüstrisinin gelişmesi, yeme olan talebin artması ve devlet politikalarının gelişmesi ile mısır üretimi sürekli artıyor. Üretimde 10 yılda yüzde 81 oranında artış görüldü.

Türkiye’de gelişen etlik piliç endüstrisi yem talebinin artmasına sebep oldu. Bu talebin karşılanması için de dane mısır üretimi geçtiğimiz 10 yılda yüzde 81 oranında artış göstererek 6.4 milyon tona ulaştı.

Akdeniz Bölgesi Lider Oldu

2016 yılında Adana, Şanlıurfa, Mardin, Sakarya, Manisa, Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş, Bursa, Konya, İzmir, Aydın gibi illerde yaklaşık olarak 6 milyon dekar arazide dane mısır ekildi. Akdeniz Bölgesi geçtiğimiz yıl 2 milyon 148 bin tonluk üretimle dane mısırın üretildiği bölge oldu. Akdeniz Bölgesi’ni 1 milyon 656 bin tonluk üretimle Ege Bölgesi ve Batı Anadolu, 1 milyon 630 bin tonluk üretimle Güneydoğu Anadolu Bölgesi takip etti.

İzmir’de Erken Hasat Avantajı

Yıllık olarak yaklaşık 200 bin ton dane mısırın üretiminin gerçekleştiği İzmir’de erken hasat avantajı ve dekar başına alınan verimin yüksek olması sebebiyle üretim en yoğun olarak Küçük Menderes Ovası’nda görülüyor. Bu bölgede bulunan mısır üretim merkezi İzmir’in Torbalı ilçesinde bundan 10 yıl öncesinde 29 bin ton mısır 30 bin dekarlık arazide üretiliyordu. Aradan geçen 10 yıllık zamanda bu bölgedeki üretim iki katına çıkarak 59 bin dekarlık araziye yükseldi. Arazi kapasitesinin yükselmesiyle üretilen mısır miktarında da artış oldu. Üretilen mısır miktarı yüzde 146 oranında artı ve 72 bin tona çıktı.

TÜRKİYEM-BİR’den Açıklama

Kısa adı TÜRKİYEM-BİR olan Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, 2003 yılından bugüne kadar Türkiye’de üretilen mısır miktarında büyük artış olduğunu, bu artışta üretimi özendiren hükümet politikalarının ve giderek büyüyen yem sektörünün etkisinin olduğunu söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.