Ana SayfaGündemHükümet Orta Vadeli Programı Açıkladı!

Hükümet Orta Vadeli Programı Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

OVP olarak bilinen Orta Vadeli Program, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından açıklandı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2020 yılının sonunda işsizlik oranının yüzde 9.6, enflasyon oranının da yüzde 5 olmasının hedeflendiğini açıkladı. Şimşek ayrıca cari açığın milli gelire oranının yüzde 3.9’a düşeceğinin tahmin edildiğini de söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal da alınan gelir getirici önlemler dahilinde binek otomobillere uygulanan vergiye yüzde 40 oranında zam yapılacağını söyledi.

Mehmet Şimşek’in Açıklaması                                            

Mehmet Şimşek, bu süreçte katkı sağlayan tüm ekibe teşekkür ederek başladığı konuşmasında Orta Vadeli Programın ayrıntılarını aktardı. Ayrıntılardan önce küresel ekonomiye dair tahminlerden bahseden Şimşek, küresel ekonominin 2017 yılında hız kazandığını, yıl sonunda ekonomideki büyümenin yüzde 3.5 civarında olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Enflasyon 2020’de Yüzde 5’e Düşecek

Başbakan Yardımcısı, Orta Vadeli Program sonunda Türkiye’de kişi başı gelirin 12 bin doların üstüne çıkacağını tahmin ettiklerini, 2019 yılında işsizlik oranının tek haneli rakamlara gerilemesinin ve 2020 yılında da yüzde 9.6 olarak gerçekleşeceğini öngördüklerini, yine 2020 yılında enflasyon oranının yüzde 5’e, cari açığın milli gelire oranının da yüzde 3.9’a düşeceğini tahmin ettiklerini, aynı yıl kamu kesimi borçlanma gelirinin milli gelire oranının da yüzde 1.3’e gerileyeceğini düşündüklerini söyledi.

Lisanslı Depoculuk Hizmetleri Artırılacak

Mehmet Şimşek açıklamasında ayrıca fiyatlarda istikrar sağlanması için uygulanan sıkı para politikasının devam edeceğini, gıda enflasyonunun düşürülmesi için lisanslı depoculuk hizmetlerinin artacağını, Toptancı Hal Yasası’nın çıkartılacağını, taşıt kullanımında tasarrufa gidileceğini, kamu yatırımlarının etkinliğini çoğaltacaklarını, ticarete destek vererek vatandaşların yaşam standartlarının artırılacağını, emlak vergilerindeki mevzuatın güncelleneceğini ve bunun kamu gelirlerinin artmasını sağlayacağını, verimsiz olarak kullanılan hazineye ait arazilerin satılacağını, atıl durumda olan tahsisli taşınmazların kiraya verileceğini de sözlerine ekledi.

Alacak Sigortası Yaygınlaştırılacak

Mehmet Şimşek, altına dayalı kira sertifikası aracının gerçekleştirileceğini, alacak sigortasının yaygınlaştırılacağını, BES’in yeniden ele alınarak kapsamının genişletileceğini, ihracatın artırılması amacıyla e-ihracat uygulamasının hayata geçirileceğini, turizm stratejilerinin yenileneceğini, Türk Eximbank’ın ödenmiş sermayesinde artırıma gidileceğini, yeni lojistik merkezleri düzenlenerek ticaretin artmasının sağlanacağını, öğretmen akademisi kurulacağını, mesleki ve teknik eğitim veren kurumların müfredatında değişiklik yaparak genişletileceğini, tematik meslek ve teknik lise uygulamalarının yaygınlaşacağını, eğitim sistemi ile ilgili bütçe yönetimi geliştirileceğini, eğitimde özel sektörün payının artırılması için ek tedbirler alınacağını, okul öncesinde verilen eğitimin yaygınlaştırılacağını da açıklamasında bildirdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.