Ana SayfaEkonomiOVP ile Kredi Kullanımları Kolaylaştırılacak!

OVP ile Kredi Kullanımları Kolaylaştırılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Program’da tarım sektörü ile ilgili önemli düzenlemeleri de kapsıyor. OVP olarak bilinen programa göre üretimde teknolojiye dayalı olarak kapasite artırımı yoluna gidilmesi için “arazi bankacılığı” ve benzeri modellerle atıl durumda olan, kullanılmayan tarım arazileri üretime kazandırılacak.

Hedef Üretimin Artırılması

2018 – 2020 dönemini içine alan Orta Vadeli Program ile açıklanan bilgilere göre Türkiye’de var olan yenilik kapasitesi büyütülecek. Ülkemizin küresel ekonomide üst sıralara yükselebilmesi için bilgi ve iletişim teknolojileri, madencilik, imalat sanayi ve tarım başta olmak kaydıyla pek çok sektörde teknoloji kullanımının artırılması ve üretimin üst seviyeleri çıkarılması hedefleniyor.

Tarımsal Kredilerde Kolaylık Sağlanacak

OVP’ye göre büyük ölçekli tarımsal işletme olarak bilinen modele geçilmesine destek verilecek. Tarım alanında sağlanan kredi ve hibe desteklere şu anda uygulanan bürokratik işlemler azaltılarak, kullanımların daha kolay olmasının önü açılacak. Tarımsal kredilerin üst limitleri konusu ele alınarak artırılacak, kredilerdeki tahsis süreleri kısaltılacak, teminatlarla ilgili sorunların hafifletilmesi sağlanacak. Arazi bankacılığı modeli ile kullanılmaya tarım arazilerinin üretime kazandırılmasının yolu açılacak.

Arazi Bankacılığı Modeli

Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı Çalışma Grubu Raporu’nda yer alan bilgilere göre kullanılmayan tarım arazilerinin kullanılır hale getirilmesi için üretilen çözümlerden bir olarak “arazi bankacılığı” modeli belirtiliyor. bu model çeşitli ülkelerde tarım arazilerini etkin hale getirmek için kullanılıyor.

Fransa’da faaliyette olan ve kısa adı SAFER olan Arazi Geliştirme ve Kırsal Yerleşim Birliği, bu modele önemli bir örnek olarak gösteriliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.