Ana SayfaGündemMehmet Şimşek: Ek Vergiler Getirmemiz Lazım!

Mehmet Şimşek: Ek Vergiler Getirmemiz Lazım!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İklim Değişikliği ile Mücadele ve Finans Sektörü konulu 5. Sürdürülebilir Finans Forumu’na katıldı. Şimşek, Forum’da vergilendirmeden; yenilenebilir enerjiye kadar çok önemli açıklamalar yaptı.

5. Sürdürülebilir Finans Forumu’na katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada iklim değişikliği konusunun gerçek olduğunu kabul etmenin gerektiğini, dünya genelinde her gün hareket halinde olan uçak sayısının 100 binden fazla, kara aracı sayısının 1 milyar 200 milyon, tüketilen günlük kömür miktarının 10.5 milyon ton, doğalgazın 9.5 milyar metreküp, petrolün ise 95 milyon varil olduğuna dikkat çekti.

Dünyaya Maliyeti 33 Trilyon Dolar Olacak

Mehmet Şimşek iklim değişikliği konusunun işlendiği Forum’da insanların doğal etkenlerden 170 kat daha fazla tahribat meydana getirmeye başladığını da söyleyen Mehmet Şimşek, dünya milli gelirinin üzerindeki iklim değişikliği etkisinin yakın gelecekte 21 trilyon dolar olacağının düşünüldüğünü, daha kötü senaryoda ise 33 trilyon dolardan bahsedildiğini belirtti.

Ek Vergiler Getirmemiz Lazım

Bu konuda yapılacak çok şey olduğunu, farkındalığın artırılmasının öncelikli nokta olduğunu, tükettiğimiz enerjiyi daha tasarruflu hale getirmemiz gerektiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, çevreye dost ürünler üretmek için yeni standartların belirlenmesi gerektiğini, Türkiye’nin bu alanda finansmanı artırması ve karbon salınımın kontrolü için ek vergiler getirmesi gerektiğini, ancak her şeyden önce bunun için bir pazar oluşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Güneş Enerjisinin Maliyeti 

Güneş enerjisinin maliyeti ve güneş panellerinden de bahseden Mehmet Şimşek, Türkiye’ye bakıldığında maliyetlerde yüzde 50 oranında bir düşüş görüldüğünü, güneş enerjisinin diğer bilinen enerji kaynakları ile karşılaştırıldığında çok daha ucuz olacağını da belirtti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.