Ana SayfaGündemBaşbakan Açıkladı! İş Hayatında Yeni Düzenlemeler Yolda!

Başbakan Açıkladı! İş Hayatında Yeni Düzenlemeler Yolda!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Çalışma Örgütü’nün toplantısında iş dünyası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni Düzenlemeler Yolda

Kısa adı ILO olan Uluslararası Çalışma Örgütü’nün toplantısında açıklamalar yapan Binali Yıldırım, Türkiye’de çalışma hayatını ilgilendiren bir dizi düzenlemenin önümüzdeki günlerde yapılacağını, karşılıklı anlaşmaya varmak üzere işçiler, işverenleri sendikalar ve taşeronlarla görüşüleceğini, bazı konularda yaşanan problemler için ortak bir çözüm üretileceğini söyledi.

Sendikalaşmaktan Korkulmamalı

Binali Yıldırım açıklamasından kalkınmanın en önemli etkeninin yakalanan grafiklerden önce vatandaşların refahı olduğuna dikkat çektiği konuşmasında sendikalaşmaktan korkulmaması gerektiğini, olaylara bakış ortak olduğu takdirde her şeyin çözülebileceğini, sendikacılığın anlaşmazlık anlamına gelmediğini, temsil edilen işçilerin hakkının savunulması, ülkenin şartlarını ve iş – işveren – iş üçlemini unutmamak gerektiğini söyledi.

İşsizlik Makul Oranlara Düşürülecek

Hükümet olarak istihdam konusunda attıkları adımlardan da bahseden Başbakan, esas yaklaşımlarının nitelikli iş imkanları oluşturmak olduğunu, çalışanların huzurunu ve çalışma barışını önemsediklerini, bir yandan ekonomik büyüme sağlarken diğer yandan da mevcut olan işgücü potansiyelinin sahip olduğu niteliklere uygun bir şekilde ilerlemek istediklerini, işsizliği de kalıcı ve makul oranlara düşürmeyi amaçladıklarını da belirtti.

Başbakan Yıldırım 2016 yılında yaşanan darbe girişiminden de bahsettiği konuşmasında toplumsal barışın sağlanması için değişime dair unsurları dikkate aldıklarını, vatandaşlara çalışma imkanı sağlamanın, işsizliği gidermenin hükümetin görevi olduğunu da söyledi.

Yıldırım, deniz yolundan Ege Denizi’ni kullanarak ve karayolundan Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilerin geçişleri önceki dönemlerde 3.500 kişiye varırken şimdi neredeyse sıfıra indirildiğini de söyleyerek, önümüzdeki günlerde iş dünyasını ilgilendirecek yeni düzenlemelerin yapılacağının da haberini verdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.