Ana SayfaGündemMilyonlarca GSM Kullanıcısını İlgilendiren Düzenleme BTK'dan Geldi!

Milyonlarca GSM Kullanıcısını İlgilendiren Düzenleme BTK’dan Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, tüm GSM kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada; tarife değişikliğinden GSM operatörleri arasında nakil işlemlerine kadar birçok işlem için yeni araçlar getirildiği belirtildi.

Türkiye’de aktif olarak kullanım gösteren yaklaşık 80 milyon cep telefonu abonesi var. Bu denli geniş bir kullanım alanına sahip olunan sektörde, operatörler de düzenledikleri tarife kampanyaları ile birlikte daha geniş çaplı müşteri portföyüne sahip olmaya çalışıyorlar. İnternet paketlerinden, konuşma dakikalarına kadar oldukça bol seçenekli paketler sunan operatörler, müşterilerine verdikleri taahhütler karşılığında daha ekonomik ödeme olanakları içeren kampanyalar sunuyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kullanıcıların tarife değişikliği yapmak için taahhüt sürelerinin beklemeleri konusunda önemli bir yenilik getirdi. BTK tarafından yapılan bu yenilik doğrultusunda mobil hat kullanıcıları, artık tarife sürelerinin bitimini beklemeden, ileri tarihli olarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

BTK Düzenlemesi İle İleri Tarihli Değişiklikler Mümkün Olacak!

Yapılan açıklamada tüketicilerin son dönemlerde imzaladıkları taahhütnameler konusunda önemli derecede şikayet artışı yaşandığını ifade eden BTK yetkilileri, vatandaşların tarife, kampanya, paket gibi hizmetlerin bitiş tarihlerinde yaşanan değişimler ile ilgili sıkıntıları olduğunu, fatura kesim tarihi ya da paket bitim tarihinde operatör yetkililerinin tekrar onay almak için müşterilere bilgi vermediği, abonelerin tarife değişikliği ya da iptali talebi iletmesi halinde ise bir sonraki fatura dönemi için bir fatura daha çıkartıldığı, bu yüzden de birçok kişinin mağdur olduğu belirtildi. 

BTK tarafından yapılan düzenleme ile birlikte en fazla 60 günlük süre sonrasında verilecek olan talimatlar doğrultusunda ileri tarihli olarak işlemlerin gerçekleştirilebileceği, ileri tarihli işlemlerin gerçekleşmesi için operatörlerin hazırlıklarını tamamlaması ile birlikte abonelerine hizmet sunmaya başlayacağı, ileri tarihli işlemler arasında; nakil işlemleri, tarife değişikliği işlemleri, paket değişikliği işlemleri gibi işlemlerin yer alacağı bilgisi paylaşıldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.