Ana SayfaGündemYeni Üniversite Sınav Sisteminde Neler Değişti? YKS'nin Tüm Detayları!

Yeni Üniversite Sınav Sisteminde Neler Değişti? YKS’nin Tüm Detayları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Adeta büyük bir bilmeceye dönen sınav sistemlerine dair detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle üniversiteye girişte uygulanmaya başlanacak olan Yüksek Öğretim Kurumlar Sınavı (YKS)’na dair merak edilenleri açıkladı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni uygulanacak olan Yüksek Öğretim Kurumlar Sınavı hakkında sınav tarihi ne zaman olacak, ne kadar ücret ödenecek, kaç dakika sürecek gibi sorular hakkında bilgi paylaşımında bulundu. İşte Saraç tarafından o sorulara verilen yanıtlar!

YKS Ne Zaman Yapılacak?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, YKS’nin Ramazan Bayramı sonrasındaki hafta sonu olan 23-24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilmesini planladıklarını ifade etti. Saraç, sınav başvurularının ise Mart ayı itibariyle başlayacağını belirtti.

YKS Ücreti Ne Kadar?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yaptığı açıklamada iki sınav için ödenecek toplam ücretin 120 Türk Lirası’na tekabül edeceğini belirtti.

YKS Müfredatında Değişiklik Yapıalcak Mı?

Üniversiteye girişte uygulanacak YKS için müfredat değişikliği olup, olmadığı konusunda yöneltilen sorulara YÖK Başkanı Yekta Saraç herhangi bir değişikliğin yapılmayacağını, MEB ile ortak müfredattan seçim gerçekleştirileceğini belirtti.

Puanlar Kaç Yıl Geçerli Olacak?

YKS’nin ilk aşaması olan TYT (Temel Yeterlilik Sınavı)’ndan elde edilen puanlar, sıanva girilen yıl ve bir sonraki yıl kullanılabilecek. Aday, ikinci yıl tekrar sınava girerse, yüksek olanı puanı tercih etme hakkına da sahip olacak.

Hangi Sınav Kaç Dakika Olacak?

İlk aşama olan TYT’de 40 adet Türkçe, 40 adet de Matematik sorusu için ayrılan toplam süre 90 dakika olacak. Geçmiş yıllarda uygulanan sistemde soru başına düşen sürenin ortalama 0,81 dakika ile 1,68 dakika arasında farklılık gösterirken, YKS ile uygulanmaya başlanacak sistem sayesinde soru başına düşen süre 1,25 dakika ile 2,25 arasında değişecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.