Ana SayfaGündemBilgisayarına Güncelleme Gelenler Dikkat! Fidye Virüsüne Maruz Kalabilirsiniz!

Bilgisayarına Güncelleme Gelenler Dikkat! Fidye Virüsüne Maruz Kalabilirsiniz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son zamanlarda dünya genelinde yaygınlaşmaya başlayan fidye virüsü akımında yeni bir salgın başladı. Aralarında Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Almanya gibi ülkelerinde bulunduğu birçok ülkede ‘Bad Rabbit’ adı verilen bir virüs baş gösterdi.

Geride bıraktığımız dönem içerisinde ilk etapta WannaCry ile başlayan fidye virüsü akımı, oldukça geniş kitlelerin mağdur olmasına ortam yaratmıştı. Neredeyse sayısı milyonlara ulaşan insanların bilgisayarlarında yer alan verilerin şifrelenmesi sonrasında tehdit mesajları gönderilerek, para karşılığında iade edilmesini sağlayan virüs yazılımı ile birçok kişi mağdur olmuş ve fidye ödemeyi kabul etmişti.

Devreye hükümetlerin de girmesi ile birlikte sürecin sonlandırılması gibi bir durum gündeme gelip, WannaCry adı verilen fidye virüsü tarihe gömülse de, hackerlar tarafından yeni bir virüs türetilerek piyasaya yayılmaya başladı.

Bilgisayarınıza Gelen Güncellemelere Dikkat!

Anti-Virüs yazılımları arasında dünya genelinde oldukça önemli bir müşteri ağına ve başarı kitlesine sahip olan Kaspersky Labs ve ESET firmalarında yer alan araştırmacılar ve birçok siber güvenlik kurumu, Bad Rabbit’in sahte bir Adobe Flash güncellemesi yolu ile yayılmaya başladığını duyurdu.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede fidye virüsü baş göstermeye başladı. Rusya’nın önde gelen medya şirketleri arasında yer alan Interfax ve Fontanka.ru; siber saldırılara maruz kaldıklarını duyuran firmalar arasında yer alırken; Ukrayna’da Odessa Havalimanı, Kiev Metrosu, Altyapı Bakanlığı gibi kurumlara gerçekleştirilen siber saldırının Bad Rabbit adı verilen fidye virüsü tarafından gerçekleştirildiği duyuruldu.

Bad Rabbit yazılımının bilgisayarına bulaştığı kullanıcılar, bilgisayarlarında yer alan dosyaların her biri için 0,05 Bitcoin ödemek zorunda bırakılıp, ödeme yapmaları sonrasında dosyalarına erişim hakkı kazanıyorlar. 0,05 Bitcoin’e sahip olan kullanıcılar (Yaklaşık 1.011 TL) ödemelerini gerçekleştirdikten sonra dosyalarına erişmeyi başarıyorlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.