Ana SayfaGündemTSKB 160.9 Milyon Lira Net Kar Açıkladı!

TSKB 160.9 Milyon Lira Net Kar Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ. 2017 yılının ilk 9 aylık döneminde toplam aktif büyüklüğünün yüzde 13.4 oranında arttığını ve 27.2 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

TSKB’nin Kredi Büyüklüğü Yüzde 19.4 Arttı  

Kısa adı TSKB olan Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre bankanın kullandırdığı nakdi kredilerin büyüklüğünün yüzde 19.4 oranında arttığı ve 20.7 milyar lira olduğu TSKB’nin 2017 yılının ilk 9 ayında sağladığı net karı 2016 yılının aynı döneminde sağlanan net kara göre yüzde 23.3 oranında arttı ve 452.3 milyon liraya ulaştı. Aynı dönemde öz kaynaklarda da yüzde 15.8 artış oldu ve 3.4 milyar lira olarak gerçekleşti. Yıllık bazda bakıldığında ise öz kaynak getiri oranında yüzde 19.1 oranında artış kaydedilerek yüzde 2.4 oranında aktif getiri oranına imza atıldı.

Türkiye Ekonomisine Katkı Sağlamaya Devam Ediyoruz

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın yaptığı bilanço rakamları açıklamasından sonra TSKB Genel Müdürü Suat İnce de bir açıklama yaptı. Suat İnce, 2017 yılının Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası için gerek müşteri portföyünün artması, gerekse kredi hacminin büyümesi açısından önemli bir yıl olduğunu, 2017 yılının ilk 9 aylık periyoduna bakıldığında kur etkisinden arınmış olarak yüzde 15 seviyelerinde kredi büyümesi kaydedileceğini tahmin ettiklerini, bu büyümeyi gerçekleştirirken aktiflerinin gücünü korumayı sürdürdüklerini, sermaye yeterlilik oranlarının da yüzde 17 civarında ilerlemesini beklediklerini, 2017 yılı boyunca TSKB tarafından Türkiye ekonomisine sağlanan katkıların artarak devam ettiğini, 9 aylık dönemde özel sektöre yaptıkları yatırımların toplam değerinin de 2 milyar dolardan fazla olarak gerçekleştiğini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.