Ana SayfaGündemBDDK’nın Yeni Yönetmeliği 1 Ocak 2018’de Yürürlüğe Giriyor!

BDDK’nın Yeni Yönetmeliği 1 Ocak 2018’de Yürürlüğe Giriyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayınlanan yeni yönetmelik sayesinde engelli vatandaşlar bankacılık hizmetlerinden problemsiz bir şekilde yararlanacaklar. BDDK’nın yeni yönetmeliği 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yürürlükte olacak.

Yeni Yönetmelik 1 Ocak’ta Yürürlükte Olacak

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yeni yönetmeliği ile bankacılık işlemlerinde engeller kalkıyor. Engelli vatandaşların problem yaşamadan bankacılık hizmetlerinden yararlanması hedeflenerek hazırlanan yeni yönetmeliğe göre banka şubeleri, ATM cihazları, POS cihazları, çağrı merkezinden verilen hizmetler, internet bankacılığı hizmetleri ile ilgili uyulması gereken yeni düzenlemeler yeni yönetmelikte yer alıyor. Bankalar, BDDK’nın yeni yönetmeliğinde belirtilen hizmetleri 1 Ocak 2018 tarihine kadar uygun hale getirmek durumundalar.

Çalışanlara Gerekli Eğitimler Verilecek                                               

KPMG Türkiye Finansal Hizmetler Lideri Sinem Cantürk, bu konuda bir açıklama yaparak bankaların hizmetleri ile ilgili planlama yaparken engelli kişileri de göz önünde bulundurmak zorun olduklarını, bu vatandaşlara da gerekli olan erişim standartlarını sağlamak durumunda olduklarını, bu kapsamda banka şubelerinde görev yapan personellerin de gereken eğitimleri alacağını, bütün bu çalışmalar için bankaların müşterilerinden ek ücret talep etmeyeceğini söyledi.

Şube Personelleri İşaret Dili Öğrenmeleri için Teşvik Edilecek

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nun yeni yönetmeliğinde yer alan bazı maddeler şubelerden hizmet almak isteyen engelli müşterilerin ikinci bir kişinin yardımına ihtiyaç duymaksızın hizmetlere erişebilmesinin sağlanması, göreme engelli banka müşterilerine bankacılık sözleşmeleri imzalamaları gerektiği durumlarda bu sözleşmeler hakkında detaylı bilgi verilmesi, banka şube personellerinin işaret dilini öğrenmesi konusunda teşvik edilmesi, şubede işaret dili bilen personel olmaması durumunda işitme engelli müşterinin uzaktan görüntülü yardım alması sağlanması gibi zorunluluklar şeklinde sıralanıyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.