Ana SayfaGündemALES Tarihi Belli Oldu! ALES'te Hangi Değişiklikler Yapıldı?

ALES Tarihi Belli Oldu! ALES’te Hangi Değişiklikler Yapıldı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ÖSYM tarafından her yıl bir kez sonbaharda, bir kez de baharda olmak üzere iki defa düzenlenen ALES için Sonbahar dönemi sınav tarihi belli oldu. ALES, bu yıl 19 Kasım 2017’de düzenlenecek.

ÖSYM tarafından her yıl iki defa düzenlenen ALES, lisans öğretimini tamamlamış, lisansüstü eğitim almayı hedefleyen öğrenciler tarafından girilen bir sınav. Bu yıl her sınav sisteminde oldukça köklü değişiklikler yapılmasından ALES de nasibini aldı.

ALES başvurusunu tamamlayıp, sınava hazırlanma sürecinde olan öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de ALES ne zaman yapılacak, kaç soru sorulacak ve öğrencilere ne kadar süre tanınacak.

ALES Ne Zaman Yapılacak?

Sonbahar döneminde düzenlenecek olan ALES için ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre adaylara 100 soru yöneltilecek. Sınav 19 Kasım 2017 günü, saat 10.00’da gerçekleştirirken, öğrencilere ALES için toplam süre ise 150 dakika olarak tanınacak.

ALES Ne Kadar Süre Geçerli Olacak?

ALES’te yapılan köklü değişikliklerden bir tanesi de sınavdan hakedilen puanın geçerlilik süresi oldu. Normalde 3 yıl geçerli olan ALES puanı, yayınlanan yeni yönetmelik ile birlikte 5 (beş) yıl boyunca geçerliliğini koruyacak.

ALES’te Kaç Soru Sorulacak?

160 Soru için 180 dakikalık süre tanınan ALES’te  bu yıl itibariyle 100 soru sorulacak ve adaylara bu 100 soru için 150 dakikalık bir süre tanınacak.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (ALES) hakkınd açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Yekta Saraç, ALES ile uluslararası benzer statü sınavlar arasındaki ortaklığın artırılmasının hedeflendiğini, adayların bilgiden çok sahip olduğu bilgileri kullanmaları ile üstün düşünme yeteneğinin ölçülmesinin hedeflenmesi ile yeni sınav sisteminin oluşturulduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.