Ana SayfaGündemMerkez Bankası Tarafından Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Açıklandı

Merkez Bankası Tarafından Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Açıklandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya yılın son enflasyon raporunu açıkladı. 2017 yıl sonu açısından beklenen enflasyon değerinin yüzde 9,3 ila yüzde 10,3 aralığında olmasını beklediklerini ifade eden Çetinkaya 2018 açısından ise beklenen enflasyon oranlarının yüzde 5,5 ila yüzde 8,5 (ortalaması yüzde 7) olarak gerçekleşeceğini öngördüklerini ifade etti.

Ülkemize Yönelik Portföy Akımları İvme Kaydetti

Ülke ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çetinkaya Türkiye’ye yönelik portföy akımlarının ivme kaydettiğini dile getirerek geçmiş yılların ortalamasının üzerinde bir çeşitlilik yaşandığını dile getirdi. Yılın üçüncü çeyreğinde gelişmiş ülkelerin faiz oranlarında sınırlı yükseliş kaydedilmesi ve gelişmekte olan ülkelerin borçlanma senetleri ve hisse senedi piyasasında güçlü portföy girişleri yaşamasının Türkiye ekonomisi açısından da önemli bir unsur olduğunu dile getiren Çetinkaya talep koşullarının enflasyona düşüş yönünde verdiği desteğin kalkması ile birlikte beklentilerin yükseldiğini dile getirdi.

Döviz Kurundaki Oynamalar Olumsuz Bir Seyre Neden Oldu

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın açıklamaları içerisinde en çok dikkat çekenlerden biri de döviz kurunda yaşanan hareketlenmelerin gelişmekte olan ülkeler bandına nazaran daha olumsuz olduğunu dile getirmesiydi. Risk primlerinde yaşanan artış ve kurlardaki hızlı iniş çıkışlara petrol fiyatlarının yükselmesi de ilave edilince 2017 yılının üçüncü çeyreğinde maliyet yönlü baskıların yükselmesi kaçınılmaz bir hal aldı. Bu durumun da bir neticesi olarak fiyatlama davranışlarına dair etkilerin sınırlandırılması amacı ile para politikalarındaki sıkı duruşun sonlandırılmasına karar verildiği dile getirildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.