Ana SayfaGündemVatandaş Refah İçin Değil Tedbir İçin Birikim Yapıyor

Vatandaş Refah İçin Değil Tedbir İçin Birikim Yapıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği tarafından 22 bankanın desteği ile hayata geçirilen ‘Paramı Yönetebiliyorum’ projesi, oldukça enteresan sonuçları ortaya çıkarttı.

Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği, Türkiye’de hizmet veren 22 bankanın sunduğu destek ve Visa tarafından verilen destek ile ‘Paramı Yönetebiliyorum’ projesini gerçekleştiriyor. Proje kapsamında olan ‘Türkiye Finansal Okuryazarlık Araştırması’nın sonuçları yayınlandı.

FODER tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye’de her 5 kişiden 2 tanesi, geride kalan 12 aylık süreçte para biriktirdi. Birikim yapan kişiler ise bu birikimi geleceğe yönelik belirsizlik ve kaygı sebebi ile gerçekleştirdiğini aktardı.

Kamuoyunun finansal okuryazarlık düzeyini belirlemek, finansal ürün ve hizmetler ile alakalı davranışlarını ve ilgisini anlamak amacı ile hayata geçirilen bu proje 26 farklı şehirdeki 2.000 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapıldı.

Minimum düzeyde finansal bilgisi olan kişiler yüzde 70 gibi önemli bir dilime sahip olurken, bu bilgi düzeyinin yüksek gelir düzeyine sahip, eğitimli ve çalışma hayatının içerisinde yer alan kişilerde daha fazla olduğu belirtildi.

Refah İçin Değil Tedbir İçin Birikim!

Gerçekleştirilen araştırma kapsamında ortaya çıkan sonuçta Türkiye’nin yüzde 40’lık diliminin son 12 ay içerisinde birikim yaptığı gözükürken, birikim yapan kişilerin büyük bir kısmı geleceğe ilişkin belirsizliği giderebilmek ve kaygısını azaltabilmek amacı ile yaptığı ortaya çıktı. Yüzde 49’luk dilim sağlık sorunları sebebi ile birikim yaptığını belirtirken; yaşanabilecek doğal afet, işsiz kalma gibi ani sorunlar sebebi ile birikim yapan kişiler de, bu durumu ‘tedbir birikimi’ olarak yorumluyor.

Yapılan araştırma, toplum içerisindeki farklı bir gerçeği daha gözler önüne koyuyor. Kadınların yüzde 74’lük kısmı ev içerisinde para kullanımı aşamasında kararlara dahil olabiliyorken, erkeklerde bu oran yüzde 85’e kadar çıkıyor. Gençlerde ise bu oran sadece yüzde 43 olarak kayıtlara geçti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.