Ana SayfaGündemS&P Türkiye'yi Kırılgan Beşli'den Çıkartmadı!

S&P Türkiye’yi Kırılgan Beşli’den Çıkartmadı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P tarafından yeni yayınlanan raporda, Türkiye’nin ‘Kırılgan Beşli’nin içerisinde olduğu belirtildi.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu olan Standart & Poor’s Global Ratings, sabah saatlerinde yayınladığı ‘Yeni Kırılgan Beşli’ raporuna Türkiye’yi de ekledi. Açıklanan bu  raporda Kırılgan Beşli olarak ifade edilen ülkeler; Türkiye, Arjantin, Pakistan, Mısır ve Katar oldu.

Yayınlanan ‘Kırılgan Beşli’ raporunda yer alan ülkelerin küresel ekonomik şartlar göz önünde bulundurulduğuna, yakın ve orta vade içerisinde en büyük riski barındıran ekonomiler olarak sınıflandırılmasına ek olarak S&P yetkilileri, sıkılaşmanın yaşanması esnasında bu ülkelerin ekonomilerinin en yüksek riske sahip olacaklarını ifade ettiler.

Diğer taraftan da Tayland, Çin, Rusya, Suudi Arabistan ve Malezya için de en dirençli ve en esnek ekonomiler olarak ortaya çıktıklarını belirten S&P Global Ratings, ülkeler arasına Suudi Arabistan’ı eklemesi ile dikkatleri üzerine çekti.

2013’te De Türkiye Rapordaydı

S&P Global Ratings tarafından açıklanan ‘Kırılgan Beşli’ raporu ilk olarak 2013 yılında yayınlanmış, bu rapor Ben Bernanke tarafından Amerikan Merkez Bankası’nın yakın dönemde parasal anlamda gevşeme programını sonlandıracağının sinyalleri doğrultusunda ortaya çıkmıştı. Türkiye ilk raporda da yer alırken, Türkiye’ye ek olarak eski raporda Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika’ya da yer verilmişti. 2013 tarihli bu raporda, kırılgan beşli olarak sınıflandırılan bu beş ülkenin sahip olduğu yüksek cari açığa ve ulusal yatırımların finanse edilmesi için yetersiz olan ulusal tasarruf oranına dikkat çekilmişti.

Aradan geçen dört yıllık süreç zarfında listede kalan tek ülke Türkiye olurken, raporun hazırlanması aşamasında yirmi farklı ülkenin ekonomik verilerinin incelendiği belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

48,216BeğenenlerBeğen
11,397TakipçilerTakip Et
66TakipçilerTakip Et
2,234TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

ING Bank İş İlanları: 2023 Haziran

ING Bank iş ilanlarında Haziran ayı boyunca çok sayıda banka personel alımları yapmaktadır. Geniş...

Kuveyt Türk İş İlanları: 2023 Haziran

Çok sayıda finansal ürün ve hizmeti etkin bir biçimde müşterileriyle buluşturan Kuveyt Türk iş...

Vakıf Katılım İş İlanları: 2023 Haziran

Küçük miktarlarda sermayede bulunan hareketlerle kolayca yürütmede bu anlayışı sürdüren ve sanayide de gelişmeyi...

Şekerbank İş İlanları: 2023 Haziran (Deneyimli-Deneyimsiz)

Şekerbank iş ilanları için aranan kriterler birbirinden farklıdır. Bazı banka personel alımları için en...

Garanti BBVA İş İlanları: 2023 Haziran (Lise-Lisans)

Ramazan boyunca Garanti Bankası iş ilanları yayında olup, personel alımları yapılmaya devam ediyor. Şube ağlarını sürekli olarak genişleten banka personel alımları yaparak da kadrolarını büyütmeye devam ediyor.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Belli Oldu: Tarihinde İlk Kadın Başkan!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hayata geçirilen atamalara yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna...