Ana SayfaGündem2018'de Yerli Kömür Hedefi 100 Milyar Ton!

2018’de Yerli Kömür Hedefi 100 Milyar Ton!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, iki şirket arasında imzalanacak yerli kömüre geçiş protokolü için gerçekleştirilen imza törenine katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, ZETES ile HATTAS arasında yerli kömüre dönüşüm ile alakalı imzalanacak protokol için düzenlenen imza törenine katıldı. Her iki firmanın yönetim kurulu başkanları tarafından imza atılması öncesinde konuşma yapan Bakan Albayrak, konunun odak noktasının Türkiye’nin kazanması olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin son 10 yılda enerji ve maden için yaptığı ithalat harcamalarının 55 milyar Dolar olduğunu ifade eden Bakan Albayrak, bunun 44 milyar dolarının enerji için, 10 milyar dolarının da maden için gerçekleştiğini ifade etti. 2016’nın sonunda ortaya çıkan cari açığın 1.5 katından daha fazla bir rakam olduğunu belirten Bakan Albayrak, bakanlık olarak bu konunun üzerine düştüklerini, bu konunun önemli aşamalarından bir tanesinin de yerli kömür olduğunu kaydetti.

Tek Yatırım Kömüre Değil!

Yerli kömürün aşamalardan sadece bir tanesi olduğunu ifade eden Bakan Albayrak, Türkiye’nin güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidro elektrik santrali (HES) için de önemli yatırımlarının bulunduğunu ifade etti.

Bakanlık olarak koyulan hedeflerden bir tanesinin, Cumhuriyet tarihinin en yüksek kömür üretim rakamına ulaşmak olduğunu kaydeden Bakan Albayrak, 2015 yılından bu yana geçen süreçte 60 milyon tonluk üretimlere ulaşıldığını, 2017 yılı itibariyle 70 milyon tonluk üretime ulaşıldığını, bu yılın hedefinin 80 milyon ton olduğunu, 2018 yılı sonunda da 100 milyon tonlara ulaşarak bu rekorun kırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Bakan Albayrak Türkiye’nin 18 milyar tonluk kömür rezervine sahip iken 40 milyon tonluk ithal kömür kullanmasının büyük bir problem olduğunu ve atılan adımlar ile çözülmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.