Ana SayfaGündemReel Sektör Bankaların İki Katı Kar Elde Etti!

Reel Sektör Bankaların İki Katı Kar Elde Etti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk bankaları haricindeki reel sektördeki şirketlerin cirosu yüzde 35 arttı ve 138 milyar liraya yükselmesi gündem haberleri arasında yer aldı.

64 Şirketin Toplan Net Karı Yüzde 93 Arttı

Türkiye ekonomisinde 2017 yılına döviz kurundaki yükselişler ve petrol fiyatlarında görülen dalgalanmalar etkili oluyor. İstanbul Borsa’sında yer alan bankalar dışında kalan şirketlerin net karı 2017 yılının üçüncü çeyreklik döneminde geçen yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 93 oranında arttı ve BIST 100’de hisseleri işlem gören 64 reel sektör şirketinin bu dönemdeki toplam net karı 6.3 milyar liradan 12.2 milyar liraya ulaştı. Borsa İstanbul’da işlem gören aynı 64 şirketin esas işlerinden elde ettikleri karlarının toplamı yıllık bazda bakıldığında yüzde 68 oranında artış sağladı ve 19.3 milyar liraya çıktı.

Bankaların Net Gelirinde Düşüş Görüldü

Bankalar dışında kalan ve Borsa İstanbul’da işlem gören reel sektör şirketlerinin artışı dikkat çekici boyutlara ulaşırken, BIST 100 Endeksi’nde yer alan 9 bankanın elde ettiği net kar 6.5 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu bankaların elde ettikleri toplam net gelirlerinde de artış görüldü. Borsa İstanbul’da işlemde olan 9 bankanın toplam net karı 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 10 oranında artış oldu. Ancak bu 9 bankanın 2017 yılının ikinci çeyreğine göre net gelirlerinde yüzde 4 oranında düşüş yaşandı ve toplam net gelirleri 15.5 milyar lira olarak kaydedildi.

2016 yılının üçüncü çeyreklik döneminde BIST 100’de bulunan 9 bankanın net karları toplamı endekste işlem gören 64 şirketin toplam net karı ile aynıydı. Bu yılın üçüncü, çeyreklik döneminde reel sektörde yer alan bu 64 banka dışı şirketin elde ettiği net karların toplamı bankalarınkinin iki katı oldu.

1 Yılda Yüzde 28 Artış Kaydedildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 2017 yılının eylül ayına dair yayınlanan verilere göre Türkiye’de bankacılık sektörü bu yılın ilk 9 aylık periyodunda 37 milyar 180 milyon lira net kar sağladı. Türk bankalarının net karları 2016 yılının eylül ayı sonu itibariyle 29 milyar lira civarındaydı. Bu sayede Türkiye’de bankacılık sektörü oyuncularının toplam net karları geçtiğimiz 1 yılda yüzde 28 oranında artış sağladı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.