Ana SayfaGündemBanka Kredileri Mevduatlardan Daha Hızlı Büyüyor!

Banka Kredileri Mevduatlardan Daha Hızlı Büyüyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Bankalar Birliği’nin bankacılık sektörüne ait 2017 yılı eylül ayı sonu raporunu yayınlaması gündem banka haberleri arasında yerini aldı. Rapora göre bankacılık sektörünün sağladığı 12 aylık karda yüzde 26 oranında artış görüldü ve 46 milyar liraya ulaştı.

Kısa adı TBB olan Türkiye Bankalar Birliği tarafından bankacılık sektörünün bu yılın eylül ayına ait raporu yayınlandı. Raporda Türk bankacılık sektörünün aylık kar hacminde bu yılın ilk 9 ayının sonunda yıllık bazda ele alındığında yüzde 26 oranında arttığı görüldü. Bankaların toplam kredi hacmi 46 milyar liraya ulaştı.

Kredilerin Hacmi Mevduatlardan Daha Hızlı Büyüdü

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan verilere göre 2016 yılının eylül ayı itibariyle bankacılık sektörünün sahip olduğu toplam aktifler bir önceki yılın verilerine göre yüzde 21 oranında artarak 3 trilyon lirayı buldu. Kredilerdeki büyüme mevduatlar ve mevduat artışındaki büyümeden daha fazla gerçekleşti. Bankacılık sektörünün kaynak üretimi öz kaynaklardaki artışa sürdü. Geçtiğimiz 1 yıllık dönemde bankalar tarafından kullandırılan kredilerin yüzde 14’lük kısmı öz kaynaklardaki büyümeden elde edilen gelirle karşılandı.

Kredilerdeki Artış İki Katı Gerçekleşti

Bankaların kullandırdığı kredilerin toplamı 1 yıl önceki verilere göre yüzde 24 oranında büyüdü. Sabit fiyatlarla büyüme oranı da yüzde 12 olarak 2 trilyon lira oldu. 2016 yılının ilk 9 aylık döneminde kredi hacmi 125 milyar lira artış gösterirken, 2017 yılının ilk 9 ayında 260 milyar lira arttı.

Bankaların toplam mevduatları da yüzde 22 oranında artış sağlayarak 1.64 trilyon lira olarak kaydedildi. Bankaların toplam kaynaklarının yüzde 54’lük kısmı mevduatlardan oluştu. Yıllık olarak incelendiğinde yüzde 19 arttığı görülen mevduat dışı kaynaklarda ise 2017 yılı eylül ayında 822 milyar lirayı buldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.