Ana SayfaDiğer İş İlanlarıKPSS 2017/2 Tercihleri Başlıyor! İşte Detaylar!

KPSS 2017/2 Tercihleri Başlıyor! İşte Detaylar!

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Toplamda 2038 kişilik memur kadrosu için atama yapılacak olan KPSS 2017/2 tercihleri başladı. Yapılacak olan tercihler doğrultusunda en az lise mezunu memur alımı yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan memur atamalarında kamu görevine ilk defa başlayacak olanlar için KPSS 2017/2 tercihleri başladı. Merkezi yerleştirme sonucunda ilan edilecek olan kadro ve pozisyonların ÖSYM’ye tercihi gerçekleştirildi. Kasım ayının içerisinde gerçekleştirilmesi beklenen merkezi yerleştirme ile Türkiye genelinde 208 kişilik lise mezunu, 918 kişilik ön lisans mezunu ve 912 kişilik lisans mezunu memur alımı yapılacak.

“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik”in hükümleri çerçevesinde B Grubu kadro ve pozisyonlar için yapılacak olan yerleştirmeler, Devlet Personel Başkanlığı tarafından Nitelik Kod Klavuzu ve mevzuatı açısından incelenip, ÖSYM’ye teslim edildi.

Tercihler Ne Zaman Başlıyor?

Bahsi geçen bu memur atamaları için tercihler 14 Kasım 2017 tarihinde başlayıp, 23 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecek. 90 farklı kuruma gerçekleştirilecek olan atamalar için son başvuru tarihi 23 Kasım 2017 olarak belirlendi.

Hangi Kurum Kaç Personel Alacak?

Yapılacak olan 2038 kişilik memur atamalarında; 164 personel üniversitelere, 1140 personel Kamu İktisadi Teşebbüsleri’ne, 718 kişi üniversiteler hariç 190 sayılı KHK’ya tabi olan kurumlara ve 16 kişi de kişisel verileri koruma kurumu ve darülacezede başkanlığına atanacak.

Hangi Meslek Sınıfına Kaç Personel Atanacak?

Atama yapılacak olan personellerin çalışacaklar hizmet sınavlarına göre dağılımları ise; 426 personel genel idare hizmetleri, 297 personel teknik hizmetler, 127 personel sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri, 41 personel avukatlık, 7 personel ise  yardımcı hizmetler sınıfında görev alacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.