Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin Cari Açık Rakamları Açıklandı!

Türkiye’nin Cari Açık Rakamları Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2017 yılı eylül ayına ait Türkiye’nin ödemeler dengesindeki verilerini açıkladı.

Cari Açık Beklentilerin Üzerinde Çıktı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından bu yılın eylül ayına dair Türkiye’nin ödemeleri dengesi verilerine göre cari işlemlerdeki açık 2016 yılının eylül ayına göre bu yılın eylül ayında 2.9 milyar dolar artış gösterdi ve 4.53 milyar dolara çıktı. 1.24 milyar dolar olan 2017 yılı ağustos ayının cari açığı ise 975 milyon dolar olarak revize edildi. Türkiye’de gerçekleşmesi beklenen 2017 yılı eylül ayına ait cari açık rakamı 4.05 milyar dolar civarındaydı.

Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre 2017 yılının ocak – eylül aylarını kapsayan dönemde cari açık 3.11 milyar dolar olurken, yıllık bazda incelendiğinde bu rakam 39.3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yıllık Cari Açık 40 Milyar Dolara Yaklaştı

TCMB tarafından açıklanan Türkiye’nin ödemeler dengesi rakamlarına göre cari işlemlerdeki açık geçen yılın eylül ayına göre bu yılın eylül ayında 2 milyar 934 milyon dolar arttı. Bu yılın eylül ayında Türkiye’nin cari açığı 4 milyar 527 milyon dolar olarak gerçekleşti. Buna göre yılın 12 ayındaki cari işlemlerdeki açık da 39 milyar 267 milyon dolar seviyesini buldu.

Türkiye’deki dış ticaret açığı 2017 yılının eylül ayında, 2016 yılının eylül ayına göre 3 milyar 406 milyon dolar arttı ve 6 milyar 666 milyon dolara yükseldi. Merkez Bankası tarafından açıklanan raporda bunun sebebinin birincil dengesi açığının 171 milyon dolarlık artışla 1.073 milyon dolara yükselmesi olduğu bildirildi.

Seyahat Gelirlerinde Artış Görüldü

Seyahatlerden elde edilen gelirler geçen yılın eylül ayına göre 661 milyon dolar arttı ve 2 milyon 686 milyar dolara yükseldi.

Yatırımlardan elde edilen gelirler 2016 yılının eylül ayındaki rakamlara göre bu yılın eylül ayında 150 milyon dolar artış gösterdi ve 990 milyon dolara çıktı.

İkincil Gelir Dengesi kaynaklı kalemlerden oluşan girişlerde de artış oldu. Bu gelirler 2016 yılının dokuzuncu ayına göre bu yılın aynı ayında 50 milyon dolar arttı ve 198 milyon dolara yükseldi.

Doğrudan Yatırım Gelirleri 544 Milyon Dolar Oldu

Türkiye’ye yapılan doğrudan yatırımlardan elde edilen gelirlerde 2017 yılının dokuzuncu ayında geçen yılın aynı ayına göre 156 milyon dolarlık bir artış oldu ve bu gelir kalemi 544 milyon dolara yükseldi.

Türkiye ekonomisine 2017 yılının eylül ayı itibariyle portföy yatırımlarından 3 milyar 4340 milyon dolar gelir geldi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.