Ana SayfaEkonomiÇocuklar için 682 Milyon Lira Destek!

Çocuklar için 682 Milyon Lira Destek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile Bakanlığın ilgili kuruluşlarına yerleştirilmek yerine  105 bin 310 çocuk aile ya da yakınları yanında maddi olarak desteklendi. Çocuklara verilen maddi destek ise 682 milyon lira değerinde oldu.

Geride bıraktığımız son 12 yıllık süreçte çocukların ailelerinin yanında büyüyebilmeleri, ailelerinin yanında hayatlarına devam edebilmeleri kapsamında Bakanlık pek çok destek verdi. Son 12 senede 11 bin 181 çocuk verilen destekler sayesinde ailelerin yanlarında hayatlarına devam etti.

İlköğretime Gidene 731 TL, Ortaöğretime Gidene 780 TL Destek

SED kapsamında 2017’nin temmuz ayı ile aralık ayı arasındaki dönemde Bakanlık, ekonomik durumları yetersiz olan ailelere, okul öncesi çocuklar için 487 Türk Lirası, ilköğretime devam eden çocuklar için aylık 731 Türk Lirası, ortaöğretime devam eden çocuklar için ise aylık 780 Türk Lirası destek veriyor. Bunun yanı sıra yükseköğretimine devam eden gençler için de aylık 878 Türk Lirası değerinde maddi destek veriliyor.

Korunmaya muhtaç olan çocuk ve gençler için devlet koruma olmasının asıl nedeni ise yoksunluk olması kapsamında, bu bireylere ve ailelerine kuruluş bakımının yerine Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün vermiş olduğu SED yardımı ile hem ekonomik hem de diğer destekleyici sosyal hizmet uygulamaları  verilerek ailelerin parçalanmasına önlem almak, ailelerin bir arada yaşamalarına imkan vermek sağlanıyor.

SED’den faydalanabilmek için ailelerin yapması gereken ise bir dilekçe ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.