Ana SayfaEkonomiBütçe Gelirleri 1 Yılda 509,4 Milyar Liraya Yükseldi!

Bütçe Gelirleri 1 Yılda 509,4 Milyar Liraya Yükseldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanlığı, 2017 Ekim dönemi ile Ocak-Ekim dönemlerine ilişkin bütçe uygulama sonuçlarını yayınladı.

Yayınlanan rapora göre, bu yılın ekim döneminde bütçe gelirleri geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 21,8 oranında artış meydana geldi ve bu artış ile bütçe geliri 52,8 milyar liraya yükseldi. Bütçe giderlerin ise yine yüzde 29,2 oranında artış meydana geldi bu artış ile bütçe giderleri toplamda 56,2’ye yükseldi.

Bütçe Gelirleri 1 Yılda 509,4 Milyar Liraya Yükseldi!

Bütçe gelirleri bu yılın ocak ile ekim dönemleri arasında geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 13,8 oranında artış meydana geldi. Bu artış ile birlikte 1 yılda bütçe gelirleri 509,4 milyar liraya yükseldi. Bütçe giderlerinin bir yıldaki değişimi ise yüzde 18,4 oranında artış ile sonuçlandı. Bu artış işle bütçe gideri 544,4 milyar liraya yükseldi. Bunun sonucunda ekim döneminde merkezi yönetim bütçesi 3 milyar 348 milyon lira tutarına açık vermiş oldu. Ocak ile ekim dönemleri arasındaki açık ise 34 milyar 961 milyon lira olarak açıklandı.

Merkezi yönetim bütçesi, ocak ile ekim dönemleri arasında 34 milyar 961 milyon lira açık verirken, faiz dışı fazla 15 milyar 161 milyon lira olarak açıklandı.

Bütçe giderleri geçen senenin ocak ile ekim dönemleri arasında 459 milyar 990 milyon lira olarak açıklanmıştı. Ancak bu yıl bu tutar 544 milyar 403 milyon liraya yükseldi. Ocak ile ekim dönemleri arasında faiz bütçe giderleri ise yüzde 19 oranında artış gösterdi. Bu artış ile faiz bütçe giderleri 494 milyar 281 milyon liraya yükseldi. Aynı dönemde faiz giderleri ise geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 12,4 oranında artış meydana geldi. Bu artış ile faiz giderleri 50 milyar 122 milyon liraya çıktı.

Söz konusu dönemde genel bütçe vergi dışı gelirlerinde ise yüzde 9,3 oranında düşüş gözlemlendi. Bu düşüş ile 59 milyar 870 milyon liraya geriledi. Özel bütçeli idarelerin öz gelirleri incelendiği zaman ise ocak ile ekim dönemleri arasında 14 milyar 837 milyon lira olarak açıklandı.  Düzenleyici ve denetleyici kurumların gelirleri incelendiğinde ise 3 milyar 825 milyon lira olarak açıklandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.