Ana SayfaGündemOkullarda Ders Saatleri Kısaltılacak Mı?

Okullarda Ders Saatleri Kısaltılacak Mı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, ders sürelerinin 40 dakika yerine kısaltılması gerektiği belirtilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 40 dakikalık ders sürelerinin oldukça uzun olduğunu, bu sürenin belirlendiği dönemler ile günümüzü kıyaslandığında bu sürenin kısaltılması gerektiğini, ders saati sürelerinin kısaltılarak öğrencilerin konsantrasyonunun ön plana çıkartılması gerektiğini ifade etmişti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet yılmaz tarafından yapılan açıklama sonrasında hem öğrenciler, hem veliler, hem de öğretmenler tarafından ders sürelerinin kısaltılıp kısaltılmayacağı büyük bir merak konusu oldu.

Bakan İsmet Yılmaz’ın Açıklamaları:

Düzce’de düzenlenen “Annem Varsa Ben De Varım” projesinin tanıtım etkinliğine katılım sağlayan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, artık öğrenme sürelerinin hızlandığını, öğrencilerin 40 dakika süre ile bir sınıfta tutulmalarının dikkatlerini aynı noktaya toplamalarının oldukça zor olduğunu, daha önce de dile getirdiği gibi ders sürelerini bir miktar kısaltmanın gerektiğini, bu kısaltma sayesinde öğrencilerin derslere daha rahat konsantre olabileceğini ifade etti.

Konuşmasında aynı zamanda Türkiye’nin ekonomik durumuna da değinen Bakan Yılmaz, Türkiye’nin borcunun artık olmadığını, yardım almayı bırakıp, yardım etmeye başladığını, Milli Gelire kıyasla dünya genelinde birinci olduğunu, miktar bakımından ise ikinci olduğunu ifade ederken, Türkiye’nin petrol, doğalgaz, altın madenleri bulmadan beşeri sermayeye güvenerek bu konuma geldiğini ifade etti. Bakan Yılmaz, Türkiye’nin beşeri sermayeyi geliştirmesinde ve nitelikli ve üstünlük konusunun eğitim olduğunu, eğitimsiz bir nüfusun yük olduğunu, eğitimli bir nüfusun ise güç olduğunu ifade etti.

Devam eden süreçte konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Yılmaz tarafından bir açıklama yapılmaz iken, ders saatlerinin kısaltılıp kısaltılmayacağı konusu ve kısaltılacaksa bu uygulamaya ne zaman geçileceği konusunda soru işaretleri devam ediyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.