Ana SayfaEkonomi2018'de Türkiye'de 65 Adet Petrol Kuyusu Açılacak!

2018’de Türkiye’de 65 Adet Petrol Kuyusu Açılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, devam eden bütçe görüşmelerinde 10 yılda 110 milyar dolarlık yatırım ihtiyacı bulunduğunu, nükleer santrallerde de tam 27 bin kişinin istihdam edileceğini duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nunda 2018 yılı bütçesi için sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda bakanlığın yeni dönem ve gelecek dönemler ile alakalı stratejilerinden bahseden Albayrak, elektrikte iletim ve dağıtım için 30 milyar Türk Lirası, 2 yeni yüzer LNG depolama tesisi, gelecek yılın sonunda tüm şehirlere doğalgaz iletimi gibi başlıklara yer verdi.

Akkuyu’da ve Sinop’ta inşa edilecek nükleer santrallerde tam 27 bin kişinin istihdam edileceğini ifade eden Bakan Albayrak, yıl sonuna kadar Türkiye genelinde 65 adet petrol kuyusu açılacağını, Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin gemilerinin sismik taramalarına devam ettiğini, yeni sipariş edilen sondaj gemisinin de bu yıl Akdeniz ve Karadeniz’de çalışmalara başlayacağını belirtti.

Bakan Albayrak, 10 yıllık süreç zarfında gerçekleştirilecek 110 milyar Dolarlık, yaklaşık 431 milyar TL’lik enerji yatırımı ile Türkiye’nin adeta bir enerji üssüne dönüşeceğini ifade ederken, aynı zamanda devam eden projeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak’ın Devam Eden Projelerle Alakalı Açıklamaları

  • TANAP projesi ile 2018’de Türkiye’ye, 2020’de de Avrupa’ya doğalgaz arzı sağlanırken, ilk testler 2018’in başında başlayacak.
  • Türk Akımı projesinin tamamlanması ile 14 milyar Metreküplük gaz, Batı Hattı yerine Türk Akımı üzerinden geçerek Avrupa’ya ulaşacak.
  • Doğalgaz ithalatı için Ortadoğu, Orta Asya, Afrika ve Doğu Akdeniz bölgelerinden yeni kaynak ve güzergahlar için çalışmalar devam ediyor.
  • Akkuyu ve Sinop Nükleer Santral Projelerinde yerli firmalar ile yaklaşık 16 milyar Dolarlık iş hacmi ortaya çıkarken, en yoğun dönemlerinde 20 bin kişilik, işletme döneminde ise 7 bin kişilik istihdam alanı yaratılacak.
  • 2017’de 1 milyon, 2018’de 2 milyon, 2019’da ise 3 milyon olmak üzere 3 yılda 6 milyon metrelik sondaj yapılacak.
  • Doğalgaza yeni indirim için çalışmalar devam edecek.
  • 2006-2020 döneminde 12 milyar TL’lik elektrik iletim altyapısı, 18 milyar TL’lik elektrik dağıtım alt yapısı yatırımı hayata geçiriliyor.
  • Yıl sonuna kadar elektrik tüketimi 290 milyar kWh’ı geçecek.
  • 2002’de 129,4 milyar kWh olan elektrik üretimi, 2016’da 274,4 milyar kWh’ye ulaşırken, 2017 üçüncü çeyreği itibariyle ulaşılan rakam 219,6 milyar kWh oldu.
  • Saros Körfezi’ne ve Hatay Dörtyol’a iki adet yüzer LNG depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi (FSRU) devreye girecek, ilk proje İzmir Aliağa’da devreye girdi.
  • Yıl sonuna kadar 65 adet yeni kuyu açılacak. Bu kuyularda petrol arama ve üretim yapılırken, sondajlar 100 bin metre derinliğinde olacak.
  • Yeni Sondaj gemisi teslim alınarak hizmete sokulacak.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.