Ana SayfaGündemYurtdışı Alışverişi Hızlanacak! Aras Kargo Alibaba’yla Anlaştı!

Yurtdışı Alışverişi Hızlanacak! Aras Kargo Alibaba’yla Anlaştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya genelinde ekonomik ürün satışı konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan, Türkiye’de ise kargo teslim sürelerinin geç olması sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilmeyen Alibaba, kargo devi Aras Kargo ile anlaşma imzaladı!

Türkiye’den Alibaba üzerinden verilen siparişler, ortalama 25 ila 40 gün içerisinde geliyor. İmzalanan sözleşme sayesinde bu sürecin önemli ölçüde kısaltılması hedeflenirken, Çin’den çıkan bir ürünün 5 gün içerisinde Türkiye’deki alıcısına ulaştırılması hedefleniyor.

Alibaba’nın ürünlerinin Türkiye’deki dağıtımını üstlenmek adıan anlaşma imzalayan Aras Kargo, e-ticaret devinin Türkiye’deki teslimat sürelerini önemli ölçüde kısaltmayı hedefliyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Bulduk, Aras Kargo’nn Türkiye teslimatlarını yapacaklarını, ürünlerin Çin’den çıktıktan sonra Türkiye’deki sahibine 5 gün içerisinde ulaştırılmasının hedeflendiğini, Avrupa için de birkaç ülkede benzer görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Türkiye’nin En Büyük Transfer Merkezi!

Toplamda 12 bin çalışanı, 4 bin adet aracı ve 29 adet transfer merkezi bulunan Aras Kargo, Türkiye’de kargoculuk faaliyetleri gösteren şirketler arasında önemli bir konuma sahip. 2020 yılında dünya genelinde 3 trilyon dolar büyüklüğündeki bir pazar büyüklüğüne ulaşılması beklenirken, Aras Kargo da bu sektörden elde edebildiği payı etme adına çalışmalarına devam ediyor.

10 Milyon Avro’luk yatırım ile Türkiye’deki metrekare bazında en büyük transfer merkezi olan Aras Kargo İkitelli Transfer Merkezi’ni yenilediklerini ifade eden Bulduk, saatte 5 bin 500 gönderi kapasiteli olan merkezin 15 bine kadar çıktığını ifade etti. Son 5 yıldır çift haneli büyüme eğilimini devam ettirdiklerini ifade eden Bulduk, 2017 yılında geleneğin bozulmayacağını, elde edilen büyümenin yüzde 20 civarıdna olduğunu, cironun ise 1 milyar Türk Lirası’nın üzerinde olacğaını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.