Ana SayfaEkonomiBankacılık Dışı Finans Sektörü Ekonomik Kalkınmayı Sırtlanmak İstiyor!

Bankacılık Dışı Finans Sektörü Ekonomik Kalkınmayı Sırtlanmak İstiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkanı Mehmet Cantekin, Kredi Garanti Fonu’nun bankacılık sektörünün dışına açılması konusunda yapılması gereken düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

FKB Başkanı Cantekin, Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) oranının düşürülmesi, Kredi Garanti Fonu’nun bankacılık sektörünün dışındaki finans kesimine de teminat sunması ve krediler için ayrılan karşılıkların gider olarak yazılabilmesi için önemli düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Finans sektöründen bankacılık dışı finans sektörlerinin aldığı payı yükseltmenin FKB’nin öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Cantekin, bankacılık dışı finans alanının Türkiye’deki ekonomi içinde sahip olduğu konumu yükseltmek, aldığı payı yükseltmek adına bir takım yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini, bu düzenlemelerin kritik önem barındırdığını belirtti.

Finansal Kurumlar Birliği olarak devam etmekte olan İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin kapsamında bazı düzenlemelerin de hayata geçirilmesini umduklarını ifade eden Cantekin, hem BSMV oranının düşürülmesi, hem kredi ödemeleri için ayrılan özel karşılıkların gider olarak yazılması, hem de Kredi Garanti Fonu’nun bankacılık dışı finans sektörüne de açılması alanında vergisel olmayan konular için bir takım düzenleme beklentilerinde olduğunu, KOBİ’lerin finansmana erişimi noktasında yer almayı ve Türkiye’nin ekonomik kalkınması konusunda yapılan çalışmaların bankacılık sektörü ile birlikte omuzlamak istediklerini ifade etti.

FKB’ye üye olmuş olan 100 şirket bulunduğunu ifade eden Cantekin, bu şirketlerin 25 tanesinin finansal kiralama, 61 tanesinin faktöring, 14 tanesinin de finansman alanında hizmet verdiğini, 2017 yılının sektörler açısından olumlu bir dönem olduğunu, yıl sonunda yaklaşık 190 milyar Türk Lirası tutarında bir işlem hacmine ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.