Ana SayfaEkonomiİTÜ Açıkladı: Enerjiden 2 Milyar Dolarlık Tasarruf!

İTÜ Açıkladı: Enerjiden 2 Milyar Dolarlık Tasarruf!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul Teknik Üniversitesi yıl boyunca yaz saati uygulaması gerçekleştirilmesi halinde elde edilecek tasarruf konusunda önemli bir araştırma gerçekleştirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi, yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesi sayesinde elde edilen tasarruf hakkında önemli bir araştırmada bulundu. Uygulamanın birinci yılına dair elde edilen sonuçlar için rapor hazırlayan İTÜ, bu uygulama sayesinde 2 milyar Dolarlık potansiyel yatırımdan tasarruf edildiğini vurguladı.

Tüm yıl boyunca kullanılması ile Sabit Saat Uygulaması’na geçildiğini ifade edildiği raporda, tam 2 milyar Dolar tutarındaki potansiyel yatırımın zorunlu olmaktan çıktığı belirtildi.

1,5 Milyon mWh’ye Yakın Tasarruf!

Elektrik tüketiminin bir önceki yılın aynı dönemlerine göre gün gün karşılaştırma yapıldığı raporda, ortaya çıkan durumda, bir önceki yıla göre çok sert bir kış geçirilmesinin yarattığı etki ve Türkiye’nin elde ettiği büyüme rakamları ile elektrik tüketimine etki eden etkinin arındırılması gerçekleştirildi. Uygulamanın etkin olduğu saat aralığında tüm etkenlerden arındırılmış olarak nasıl bir tüketim değişikliği yapıldığının hesaplandığı raporda, Sabit Saat Uygulaması sayesinde 1 milyon 308 bin 298 MWh’lik bir tasarruf yapıldığı belirtilirken, elde edilen bu değerin ekonomik karşılığının tek zamanlı tarifeler için 538 milyon 689 bin Türk Lirası olduğu, üç zamanlı tarifeler için de 801 milyon 602 bin Türk Lirası’na karşılık geldiği belirtildi.

Sabah 06.00 ile 09.00 saat aralığında Sabit Saat Uygulaması sayesinde elektrik tüketiminde bir miktar artış gözlendiği belirtilirken, diğer tüm saat aralıklarında tüketim rakamlarında ciddi bir düşüş yaşanarak, sabh saatlerindeki artışın telafi edildiği, Sabit Saat Uygulaması ile elektrik tüketiminin büyük bir tasarruf oluştuğu belirtildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.