Ana SayfaGündemAvrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Geçiş Raporu 28 Kasım’da Yayınlanacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Geçiş Raporu 28 Kasım’da Yayınlanacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) tarafından yapılan açıklamaya göre Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından her yıl yayınlanan “Transition Report/Geçiş Raporu” 28 Kasım 2017 tarihinde yayınlanacak.

Geçiş Raporu, her yıl Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından yayınlanıyor. Yayınlanan raporda, Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya, Güney ve Doğu Akdeniz bölgelerinde yer alan 30’dan fazla ülkenin geçiş dönemi esnasında hayata geçirdiği; siyasal reformlar, ekonomik reformlar, demokratik kurumlarda yaşanna gelişim ve uzun vadeli ekonomik büyüme arasındaki mevcut bağ ele alınarak inceleniyor.

22 Kasım’da Yayınlandı, Türkiye Tanıtımı 28 Kasım’da!

Büyümenin Sürdürülebilmesi” başlığı ile 2017 – 2018 dönemini inceleyen ilk rapor 22 Kasım 2017 tarihinde Londra’da yayınlandı. Orga gelir düzeyine sahip olan ekonomiler için büyüme oranlarının sürdürülebilmesi aşamsında karşılaşılan zorlukların ele alındığı raporun Türkiye tanıtımı 28 Kasım 2017 Salı günü, TÜSİAD’ın genel merkezinde düzenlenecek toplantıda tanıtılacak. Hazırlanan bu raporun sunumu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Araştırma Direktörü Ralph de Haas tarafından gerçekleştirilecek.

2017 – 2018 dönemi için hazırlanan Transition Report (Geçiş Raporu) öncelikli olarak orta gelir durumuna sahip ülke ekonomilerinin yaşadığı deneyimlere atıfta bulunarak, bu ülkelerin büyümelerini sürdürülebilir hale getirmeleri konusuna mercek tutacak. Geçiş Raporu’nda bir takım analizler, ülke düzeyinde, sektör düzeyinde ve firma düzeyinde çeşitli veri setleri yer alırken, bu çalışmalara ek olarak kara yolu yatırımları, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası destekli alt yapı ve enerji projelerinin sahip olduğu performans, orijinal verilerin ışığında derlenerek sunulacak.

Hazırlanan bu raporda, Türkiye için bölünmüş yol adına gerçekleştirilen yatırımların hem pazar erişimine olan etkisi, hem de kalkınmaya olan etkisi de yakından incelenecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.