Ana SayfaEkonomi2018 Yılında Asgari Ücret Ne Olacak? AGİ Ödemesi Yapmayan İşverene Ağır Cezalar!

2018 Yılında Asgari Ücret Ne Olacak? AGİ Ödemesi Yapmayan İşverene Ağır Cezalar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Devam eden 2018 yılı bütçe görüşmelerinde asgari ücret konusu masaya yatırıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, 2018 yılında uygulanacak asgari ücret konusunda önemli açıklamalarda bulundu. AGİ ödemesi yapmayan işverenler için ağır yaptırımların getirildiğini ifade eden Bakan Sarıeroğlu, Ağustos ayı itibariyle çalışmaların başladığını, asgari ücretli çalışanların vergi dilimine girmediğini, asgari ücret geçim indirimi ödenmesi hususunda da asgari ücretin hiçbir şekilde 1.404 Türk Lirası’nın altına inmeyeceğini belirtti.

Mevcut düzen içerisinde bir bekar işçi için brüt asgari ücret bin 777,5 Türk Lirası olurken yapılan kesintiler doğrultusunda çalışanın eline bin 1404,6 Türk Lirası geçiyor. Bu rakamlarda 2018 yılı için ne kadar artış yapılacağına dair açıklama yapılmaz iken, 2016 yılı sonunda uygulanan oranların geçerli olması halinde asgari ücret bin 510 Türk Lirası’na çıkması öngörülüyor.

Asgari Ücret Görüşmeleri Aralık’ın İlk Haftasında Yapılacak

Asgari ücret hakkında görüşmelerin Aralık ayının ilk haftasında başlayacağını, işçi ve işveren temsilcileri ile yapılacak görüşmeler esnasında hem taleplerin, hem de görüşlerin alınacağı belirtilirken, toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlığında gerçekleşecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Ağbal, 2018 yılı için asgari ücret ödemeleri konusunda bir devlet desteğinin öngörülmediğini, 2 yıldır verilen asgari ücret desteğinin 2018 yılı itibariyle son bulacağını ifade etti.

AGİ’ye El Koyan İşverene Program Dışı Teftiş Geliyor!

Asgari Geçim İndirimi (AGİ) olarak uygulanan, evli olma durumuna ve sahip olunan çocuk sayısına göre tüm asgari çalışanlara geçimini sağlayacak kadar olan yapılama işveren tarafından gerçekleştirilip, gelir vergisinden düşer iken, çalışanların asgari geçim indirimi ücretinden kesinti yapan işverenler için de önemli yaptırımların geldiğini ifade eden Sarıeroğlu, program dışı teftişlerin gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda gerçekleştiğini, en çok ihlalin de ağırlıklı olarak tekstil ve inşaat sektöründen geldiğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.