Ana SayfaEkonomiTürkiye 25 Milyar Dolar Yabancı Sermaye Çekebilecek Potansiyele Sahip!

Türkiye 25 Milyar Dolar Yabancı Sermaye Çekebilecek Potansiyele Sahip!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 yılında Türkiye’deki en büyük halka arz gerçekleşebilir. EnerjiSA, Medical Park, Şok, Memorial, Defacto şirketlerinin sahip oldukları 3,5 milyar Dolarlık piyasa değeri ile 2018’de halka arz edilmesi planlanıyor.

Ünlü & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut Ünlü, 2018 yılında 3,5 milyar Dolarlık bir halka arz gerçekleştirilmesini tahmin ettiklerini ifade etti. Dünya genelinde şirketlerin büyüme ve farklı coğrafyalarda da hizmet verme adına satın alma ve birleşme modellerinin benimsenmeye başlandığını ifade eden Ünlü, başarılı bir şirketin satışının hem daha kolay, hem de daha kârlı olduğunu ifade etti.

Türkiye’deki şirket satışlarının ağırlıklı olarak yabancı sermaye üzerinde gerçekleştiğini dile getiren Ünlü, yabancı yatırımcıların ağırlıklı olarak en başarılı şirketlere yöneldiğini, 2017 yılının Ocak ile Ekim ayları arasındaki döneminde 5,2 milyar Dolarlık danışmanlık ile satın alma ve birleşme işleminin gerçekleştiğini, 2017 yılının tamamında ise 8 ila 10 milyar Dolar düzeyinde bir satın alma ve birleşme işlemlerinin gerçekleşmesinin beklendiğini ifade etti.

2017’de Türkiye’ye Yapılan En Büyük 5 Yatırım!

2017 yılının en büyük beş işleminde Hollanda menşeili Vitol’un Petrol Ofisi’ne, İspanya menşeili BBVA’nın Garanti Bankası’na, Avusturalya menşeili IFM’nin Mersin Limanı’na, Brezilya menşeili BRF’nin Banvit’e, Actera’nın da Korozo’ya yaklaşık 4 milyar dolar düzeyinde bir yatırım gerçekleştirdiğini dile getiren Ünlü, Türkiye’ye yabancı yatırımcı gelmiyor algısının doğru olmadığını, 2012-2013 döneminde 13 milyar dolar seviyesinde yabancı sermaye girişi olduğunu, bu rakamın 201’te 12-13 milyar düzeyinde olduğunu, 2015’te ise 17,8 milyar dolara ulaşarak Türkiye tarihinin en büyük dördüncü yabancı sermaye girişi yaşandığının, darbe girişimine rağmen 2016 yılında bu rakamın 12,3 milyar dolar düzeyinde olduğunu ifade etti.

Türkiye Pazarı 25 Milyar Dolar Sermaye Çekebilir!

Türkiye’nin sahip olduğu potansiyel gereği yıllık 20 ila 25 milyar Dolar düzeyinde bir yabancı sermaye çekebileceğini, bu sermayenin de cari açığın kapatılması adına finansman desteği sağlayacağını ifade eden Ünlü, Türkiye’de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yabancı sermaye girişinin önemli bir şekilde devam ettiğini, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcıların uzun vadeli potansiyellere bakarak karar verdiklerini, son 15 yıl içerisinde gelir dağılımında yaşanan düzelmeler ve tüketim eğiliminin artması sebebiyle oldukça dikkat çeken bir pazara sahip olduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.